Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Ontinyent acollirà al mes d'abril la fira UniverSalut

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 31 de gener de 2019
Image de la noticia

La Universitat de València i l'Ajuntament d'Ontinyent organitzaran ‘UniverSalut’, una fira que pretén promoure hàbits saludables entre la població local, mitjançant activitats i consells proporcionats per estudiants universitaris dels diferents graus de la Facultat de Farmàcia.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, es van reunir el dijous 31 de gener per a traçar el full de ruta de la fira UniverSalut. Es tracta d'un espai d'intercanvi i socialització que se celebrarà l'1 d'abril, en el qual de forma gratuïta professors i estudiantat de la Facultat de Farmàcia de la UV facilitaran formació en hàbits saludables i informaran sobre els problemes de salut més destacats.

Jorge Hermosilla ha ressaltat la importància de tindre un Campus universitari a Ontinyent, perquè aquestes activitats són possibles “gràcies a la col·laboració institucional i a la voluntat de la Universitat d'estar al servei de la societat, on les ciutadanes i els ciutadans milloren la seua formació”.

L'alcalde ha destacat l'interessant que pot resultar per als veïns i veïnes d'Ontinyent un certamen centrat en la salut que constarà de tallers de detecció de la hipertensió arterial o d'alimentació saludable i nutrició, que pot atraure una amplíssima franja d'edat.

UniverSalut té per objectiu analitzar les necessitats de serveis professionals i proposar solucions a nivell local, afavorir la confiança en els professionals enfront de la informació sense validar que ofereix Internet, dur a terme activitats formatives i distribuir material divulgatiu de reforç per als diferents públics de la població i fomentar el treball interdisciplianari entre representants del municipi, els alumnes i el professorat de la UV. Es tracta d'una iniciativa de la Facultat de Farmàcia, i que compta amb el suport del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. A més d'Ontinyent, UniverSalut s'organitzarà a Villar del Arzobispo (els Serrans), com a experiència pilot.