Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa UNISOCIETAT reuneix als alumnes de primer curs en una trobada a La Nau de la Universitat de València

  • 25 de maig de 2017
Image de la noticia

El rector, Esteban Morcillo, rep demà 26 de maig als vora 200 estudiants de primer curs d’UNISOCIETAT. Els alumnes van a realitzar una visita guiada al Paranimf i la Capella i assistiran a la conferència de la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política en la Universitat de València, Adela Cortina.

Els alumnes que enguany han iniciat els seus estudis en UNISOCIETAT tindran demà l’oportunitat de conèixer l’edifici emblemàtic de la Nau i de gaudir de la ponència d’Adela Cortina. El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València ha organitzat aquesta trobada en col·laboració amb els ajuntaments que enguany compten amb primers cursos d’UNISOCIETAT: Gandia, Ontinyent, Requena, Alzira i Benetússer.

A les 10:00 hores, el rector, Esteban Morcillo, donarà la benvinguda als estudiants de primer curs. Al costat dels alumnes hi haurà representants institucionals i/o tècnics dels ajuntaments participants, així com a membres de Caixa Popular (que finança el programa UNISOCIETAT) i de Caixa Ontinyent (que recolza econòmicament UNISOCIETAT a Ontinyent).

La trobada comptarà amb la conferència d'Adela Cortina Orts, catedràtica d'Ètica i Filosofia Política en la Universitat de València. Adela Cortina és, a més, membre de la Real Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, ha estat la primera dona que ingressa en aquesta Acadèmia des de la seua fundació en 1857. Algunes de les seues obres han sigut reeditades en diverses ocasions: ‘Ètica mínima’ (Aliança, 2010) es troba en la quinzena edició i ‘Ètica sense moral’ (Aliança, 2010) en la desena.

Després del col·loqui, els estudiants, dividits en grups, realitzaran una visita guiada al Paranimf de la Universitat, construït a mitjan segle XVII. També visitaran la Capella de la Nau, que va ser erigida en 1498 pel cèlebre arquitecte Pere Compte.

El vicerector Jorge Hermosilla ha declarat que aquesta iniciativa busca la participació activa de tots els integrants d’UNISOCIETAT, i ha subratllat que "aquesta trobada pretén impulsar la confraternitat entre els alumnes de les diferents localitats, fomentar un aprenentatge col·lectiu basat en el diàleg i la reflexió grupal, i sobretot, gaudir i aprendre sobre el patrimoni universitari valencià".

En l'actualitat, el programa UNISOCIETAT arreplega més de 1.500 estudiants distribuïts entre 10 seus: Ontinyent (des del curs 2011/12), Cullera, Massamagrell i Quart de Poblet (des del curs 2013-14), l'Eliana (des del 2014-15), Paterna i Requena (des del curs 2015-2016), Alzira i Benetússer (des del 2016-17) i Gandia (des de 2007/08, on el programa es denomina UniMajors -per a majors de 50 anys-).