
La Universitat de València organitza la VI Edició de la Universitat Estacional de La Canal de Navarrés a Anna amb la relació entre la seguretat alimentària i la salut.
Palau dels Comtes de Cervellón – Anna
"Hàbits saludables i activitat física: perspectives de seguretat
alimentària i implicacions nutricionals en la Universitat Estacional
d'Anna".
El trasllat des de València es farà amb autobusos posats per UV Societat tant el dijous 8 des de la Facultat de Farmàcia (11h) i tornada des d'Anna a les 18h; com el divendres 9, a les 9.30h a la Facultat de Farmàcia i tornada des d'Anna a les 19.30h.
PRESENTACIÓ
La Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Societat organitza la VI Edició de la Universitat Estacional de La Canal de Navarrés en la localitat d'Anna sota el títol: “Hàbits saludables i activitat física: perspectives de seguretat alimentària i implicacions nutricionals en la Universitat Estacional d'Anna”.
La temàtica pren com a punt de partida l'impuls de la població a tindre una autonomia, independència en el dia a dia, amb millor salut, amb més seguretat i amb major capacitat per a afrontar i superar diferents situacions. A més, dos factors de risc amb major influència negativa en les
patologies cròniques són el sedentarisme i l'alimentació inadequada.
Existeixen clares evidències que la incorporació de l'alimentació amb una seguretat garantida i una activitat física regular, reporta beneficis importants i nombrosos per a la salut de les persones. Així mateix, aquestes característiques s'inclouen com a hàbit saludable en totes les edats, ajudant a mitigar molts dels canvis que es produeixen en el cos retardant la dependència i augmentant l'autonomia. Amb aquesta perspectiva s'han organitzat les sessions per a la Universitat Estacional a Anna, distribuïdes en dos dies en un enclavament únic: en el Palau dels Comtes de Cervellón.
DIJOUS 8 DE MAIG DE 2025
11:00h Eixida bus de València a Anna (des de l'Aulari de la Fac. Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, i amb parada express en parada del tramvia-Univ Politècnica)
12.30 h · Inauguració – Sala Mossàrab
Presidenta de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés
Alcalde d'Anna
Representant de la Diputació de València
Representant de Caixa Popular
VR. Dra. Esther Alba i Dra. M. Dolores Pitarch Garrido (Universitat de València)
Dra. Ana Juan-García (Universitat de València) - Coordinadora de la jornada
13.00 hores · Ponències - Sala de Plens
Moderadora: Dra. Ana Juan-García
Ponent:
Dra. Ana Juan-García - Universitat de València
Garantint els hàbits saludables des de la seguretat alimentària.
14.00 hores · Dinar - Sala de Plens
15.00 hores · Ponències - Sala de Plens
Moderadora: Dra. Ana Juan-García
Ponents:
Dr. Jesús Blesa Jarque - Universitat de València
Alimenta els teus somnis
Dra. Cristina Juan García - Universitat de València
Riscos nutricionals i riscos emergents en aliments.
Dra. Iris Usach Pérez - Universitat de València
Pell sana, vida sana: combatent infeccions dèrmiques
17.00 hores · Visita al Palau
DIVENDRES 9 DE MAIG DE 2025
9:30h Eixida bus de València a Anna (Eixida des de l'Aulari de la Fac. Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, amb recollida exprés en la parada del tramvia de la Universitat Politècnica)
11.00 h - Sala Mossàrab
Benvinguda segon dia
Dra. Ana Juan-García (Universitat de València) - Coordinadora de la jornada
11.15 hores · Ponències - Sala de Plens
Moderadora: Dra. Ana Juan-García
Ponents:
Dra. Immaculada Aparicio Aparicio - Universitat de València
Activitat física i qualitat de vida.
Dra. Sara Molla Casanova - Universitat de València
Exercici terapèutic per a lesions i patologies.
Dr. Jaime Sebastià Rico - Clínica Nutricional de la Universitat de València
Alimentació Saludable des de l'etiquetatge alimentari.
13.30 hores · Dinar
15.30 hores · Ponències - Sala de Plens
Moderadora: Dra. Ana Juan-García
Ponents:
Dra. Lucía Seguí i Dra. Clàudia Bas-Bellver- Universitat Politècnica de València
Desenvolupament d'ingredients funcionals en pols a partir de residus d'hortalisses per a la formulació d'aliments més saludables i sostenibles
Dr. Paula Llorens Castelló- Universitat de València
Els vegetals amb sabor de canvi: Nutrició i plaer sense carn.
17.00 hores · Visita del Palau
18:00h - Tast i Clausura
Tast de productes del territori - La importància dels hàbits saludables
19:30h Eixida bus d'Anna a València (ens deixarà en la parada de tramvia Universitat Politècnica – Av. dels Tarongers)