Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

CUINA SALUDABLE I BENESTAR EMOCIONAL
Universitat Estacional d'Enguera

Cuina saludable i benestar emocional

XII Edició Universitat de Tardor d'Enguera

UNIVERSITATS ESTACIONALS

Inscripció necessària i gratuïta en: https://go.uv.es/9vYzwny

Donat el caràcter públic de la Universitat de València, l'assistència a la IV Edició de la Universitat Estacional d'Aiora serà gratuïta.
Les places estan limitades i s'aniran cobrint per ordre d'inscripció.

.....................................................................................................

La Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Societat organitza la XII Edició Universitat Estacional de Tardor d'Enguera sota el títol: “Cuina saludable i benestar emocional”.

A nivell global, 1.900 milions d'adults tenen sobrepés, dels quals 650 milions presenten obesitat, amb les consegüents repercussions sobre la salut i l'economia.

El tractament de l'obesitat implica estratègies com l'activitat física i la planificació dietètica, sempre que siguen realitzades per professionals sanitaris.

En les últimes dècades han aparegut falses dietes, que tenen el seu origen a principis del segle XX, i que poden implicar problemes de salut sobre els seus usuaris.

Una manera pràctica de detectar-les és que prometen pèrdues ràpides de pes (més d'1 kg per setmana), asseguren que es realitzen sense esforç, tenen restriccions excessives d'energia i exclouen de la dieta aliments o nutrients per a l'organisme.

Un major coneixement sobre elles, permeten allunyar-nos de la seua influència, acostar-nos al benestar físic-emocional i a incrementar la qualitat de vida.

PROGRAMA

9.15-09.30h.  - Inauguració.

09.35-10.35h. - Conferència. Falses dietes: quan ens allunyem del benestar i de la salut – Lloc: Casa de la Cultura.

Dr. José Miguel Soriano del Castell, Catedràtic de Nutrició i Bromatologia (UV).

10.45-11.15h. - Descans

11.15-12.10h. - Taula Redona: Alimentació i Benestar Emocional – Lloc: Casa de la Cultura

Tamara Escrivá Martínez- Investigadora postdoctoral (UV).

Representants de l'estudiantat de l'IES Enguera i representans de l'asociació de mares/pares.

12.30-13.30h. - Showcooking- Institut- Joan Clemente, el xef de la memòria – Lloc: IES Enguera

    Exclusiu per l'alumant de l'IES Enguera.

El show cooking, serà una demostració culinària d'elaboracions que en algun moment ens generen eixe benestar emocional. Això serà amb un fil conductor basat en el temps, simplement nomenar-lo ens evoca en moltes ocasions el no benestar emocional, la preocupació per arribar a objectius en temps, la necessitat de controlar els temps en la nostra vida, en la professió.

Però anirem més enllà, utilitzarem el temps com a base de recursos amb els quals generar un benestar emocional de la mà del que considerem saludable a cada moment, segons l'època, la cultura, la religió, la nostra situació socioeconòmica.

13:35h. Clausura – Lloc: Casa de la Cultura.