Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

IV Jornada 'l’anguila al mar, l’angula al Túria'
Universitat de Tardor de Riba-roja de Túria

Universitat de Tardor de Riba-roja de Túria

IV Jornada 'l’anguila al mar, l’angula al Túria'

Miércoles 4 de octubre de 2023

Castell de Riba-roja de Túria, Carrer de la Cisterna, 28

 

Inscripció necessària i gratuïta enhttps://go.uv.es/zXV4mkq

El programa Universitats Estacionals es manté amb força a Riba-roja de Túria l'any 2023, gracies a la col·laboració entre la Universitat de València, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, la Diputació de València i Caixa Popular. Es presenta la IV edició de la jornada “l’anguila a la mar - l’angula al Túria”, centrada en aquesta espècie que continua amenaçada per la degradació persistent del seu hàbitat.

En l'aprovació del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural del Túria s'ha manifestat clarament la importància de la connexió del riu Túria amb la mar i s'ha obert una porta a la possibilitat que l'anguila puga completar el seu cicle de vida. Aquest objectiu hauria d'ocupar un lloc prioritari en els processos de planificació del desenvolupament urbà i en el disseny municipal dels futurs Plans Urbans d'Actuació Municipal (PUAM); emmarcats en l'Estratègia a 10 anys per a l'adaptació als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, en els quals s'hauria d'assegurar la supervivència de les espècies, conservar els hàbitat i frenar la pèrdua de biodiversitat.

En aquesta edició s'abordarà la biologia de l'anguila en el seu entorn natural i els perills als quals s'enfronta. Es parlarà del seu cultiu com a forma de repoblació, de les malalties que les afecten i de com es poden combatre.

PROGRAMA

10:30 h. Apertura Institucional

11:00 h. Avanços a la plataforma 'L’anguila al mar - l’angula al Túria'

Ángel Morales Rubio

Professor C.U. de Química Analítica (UV)

11:15 h. Conferència: “L’anguila (Anguilla anguilla). Una espècie amenaçada?"

Carmen Amaro González

Professora C.U.de Microbiología (UV)

12:00 h. Solta d’anguiles en el Parc Natural del Túria

13:30 h. Cloenda