Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

OBJECTIU LA HISTÒRIA.
Exposició fotogràfica de Pilar Albelda Valls

Fotografia de Carol a Pilar Albelda Valls

EXPOSICIÓ ITINERANT
Inauguració, divendres 4 d'agost a las 20:00 hores

 

 

 

 

A través de l'objectiu de la càmera fotogràfica de Pilar Albelda Valls, l'exposició 'Objectiu la Història' ens aproxima a un fenomen social, turístic i econòmic d'enorme popularitat en els últims anys, la Recreació Històrica.

 

Com a part de l'anomenada 'Història Pública', tendència historiogràfica que estudia i col·labora en les manifestacions públiques i col·lectives d'aproximació al passat externes a l'acadèmia, la Recreació Històrica pot definir-se com una manera de commemorar, celebrar o, simplement, recordar socialment i públicament, a través d' un esdeveniment lúdic o festiu, però planificat i executat amb rigor, un fet passat o una època concreta, despertant sensacions i emocions en el públic actual i amb un clar objectiu de divulgar la història.

 

Des de l'hoplita grec a la jove de principis del segle XX les fotografies de Pilar Albelda Valls permeten recórrer més de 2.500 anys d'història recreada en els últims 13 anys en diferents localitats europees.

 

Pilar Albelda Valls

 

És fotògrafa professional i desenvolupa la seua tasca en el Servei de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València.

 

La seua mirada més artística està enfocada cap al patrimoni i la historia. D’aquesta manera, és col·laboradora habitual de recreacions històriques, de les quals ha realitzat excel·lents reportatges fotogràfics (Almansa, Cacabelos, Serra d’Espadà, Almeida, Medina del Campo, Ciudad Rodrigo, Cambrils, Villena, Murcia, Utiel, Waterloo) i ha col·laborat en exposicions conjuntes com ‘Milicia’ de l’Associació Art Militar.

 

Les seues fotografies han sigut utilitzades en portades de llibres i revistes de contingut històric, patrimonial i cultural. Ha sigut finalista en la 4ª Edició del Premio Sorolla a las Artes 2012, i ha col·laborat amb les seues fotografies en la consecució de Lliria Ciutat Creativa de la Música i Manises Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat d'artesania i arts populars.