Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

VII UNIVERSITAT ESTACIONAL LLÍRIA

LA MÚSICA EN EL CONTEXT DE LES HUMANITATS: PARAULES, SOLIDARITAT I INNOVACIÓ EDUCATIVA

La música és un art interdisciplinari que permet reflexionar sobre diferents problemàtiques actuals; en aquesta edició proposem atendre’l des de les humanitats, tan necessàries avui en dia. Així, reflexionarem sobre la seua vessant filològica i educativa. Igualment, atendrem al paper de la música en la seua vessant més solidària. Tot plegat, ens obligarà a fer una anàlisi complexa que busca eixir del potencial merament artístic de la música, per tal de veure la seua força en temes tan socialment rellevants com l’educació i  la diversitat, per tal d’entendre-la com un element d’inclusió social i educativa.  

Així, Santiago Vicente atendrà a la riquesa de les paraules de l’art musical, als seus orígens, significats i rellevància. Un tema que pretén explorar el llenguatge musical en totes les seues dimensions.

Miguel Fabra ens acostarà a les innovacions educatives que estan fent-se avui a les aules de primària. Al CEIP l’Almassil, la música es vista com  una potent eina d’inclusió social i així la seua didàctica es converteix en cabdal en el programa docent del centre.

Per últim, Mikel Aizpurua és el president de l’ONG Músics solidaris sense fronteres i director del cor BatuKarang de l’associació de persones amb malaltia mental Pentagrama de Llíria. La salut mental és sens dubte un tema que ens ocupa hores d’ara com a societat. L’objectiu de l’associació sense ànim de lucre Pentagrama, és el d’ajudar i fer costat tant a les persones amb malaltia mental com a les seues famílies perquè puguen aconseguir el major grau possible d’integració i normalització en la societat. Bona part d’aquesta activitat la realitzen mitjançant la música en el cor inclusiu Batukarang que ha demostrat ser una eina fonamental en aquest procés d’inclusió social.

Escoltar i interactuar amb Batukarang serà una bona cloenda d’aquesta edició.

 

CONFERÈNCIES

17:30-18:00 PRESENTACIÓ

18:00-18:30 CONFERÈNCIA

SANTIAGO VICENTE LLAVATA (Professor titular del Departament de Filologia Espanyola de la Facultat de Filologia, Traducció i Interpretació.  Universitat de València: “Un viatge per la música i la literatura des de la innovació educativa”

 

18:30-19:00 CONFERÈNCIA

MIGUEL FABRA VINAIXA Mestre de música al CEIP L’Almassil de Mislata. Autor del blog d’innovació musical a l’escola “Música Viva”: “Cantem, toquem i l’ukelele aprenem: una proposta d’innovació musical per a educació primària”

 

19:00-19:30 CONFERÈNCIA

MIKEL AIZPURUA GARCIA Mestre de música jubilat del CEIP Sant Miquel de Llíria, president de l’ONG  Músics solidaris sense fronteres i director del cor BatuKarang de l’associació de persones amb malaltia mental Pentagrama de Llíria: ”Música i benestar emocional. Projecte cor Batukarang”

 

MODERA: ANA MARÍA BOTELLA NICOLÁS Degana de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València

19:30 CLAUSURA. ACTUACIÓ DEL COR INCLUSIU BATUKARANG DE PENTAGRAMA I MÚSICS SOLIDARIS SENSE FRONTERES

COORDINACIÓN ESTACIONAL: Elvira Asensi Silvestre (Facultat de Magisteri)


Instruccions Automatrícula: https://go.uv.es/X3pZVqb

Accés a Inscripció Gratuïta: http://links.uv.es/w2e0IP8