Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

L'edició de tardor d'Erasmus al territori continua a Bocairent i Xàtiva

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 12 de novembre de 2018
Image de la noticia

Els estudiants del programa Erasmus de la Universitat tenen l'oportunitat de descobrir els valors patrimonials, culturals i paisatgístics del territori valencià a través de les excursions del programa ‘Erasmus al Territori’. Després de visitar l'Albufera i Terres dels Alforins, les pròximes setmanes podran visitar Bocairent i Xátiva.

En el mes de setembre va tenir lloc la primera de les excursions del programa Erasmus al territori, la destinació de la qual va ser l'Albufera de València. Van assistir 38 estudiants Erasmus de la Universitat de València, que van gaudir d'una visita guiada a càrrec del professor Javier Armengol (Departament de Microbiologia i Ecologia, UV). Van visitar el Centre d'Interpretació Racó de l’Olla, les Mallades, la montanyeta dels Sants… van descobrir les construccions rurals tradicionals valencianes visitant una barraca i van gaudir d'un dinar tradicional en El Palmar i un passeig en barca pel llac.

El passat dissabte 10 de novembre, un grup de 25 alumnes Erasmus i Internacionals van visitar Els Alforins, on van gaudir de l'ampli patrimoni arqueològic i etnològic d'aquesta zona, composta per Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Moixent, una frontera natural que comparteix paisatge, clima, economia, història, cultura i tradició. Els estudiants van visitar la Bastida de les Alcusses, el major assentament íber de la Comunitat Valenciana, i el Museu Històric Etnològic de la Font de la Figuera, a més van gaudir d'un tast de vins en un celler local i van degustar productes típics de Alforins.

Les pròximes visites seran a Bocairent el 17 de novembre i a Xàtiva el 24 de novembre. Aquestes rutes lúdic-formatives brinden l'oportunitat als estudiants de conèixer les excel·lències del territori valencià més enllà del cap i casal, de descobrir el patrimoni, la gastronomia o els paisatges valencians. Els interessats poden inscriure's en tants itineraris com desitgen, amb preus econòmics per als estudiants, que inclouen transport, segur, dinar (gastronomia local) i visites guiades tant en els municipis d'acolliment com en els recorreguts per les localitats.

El programa Erasmus al territori ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat de València i els ajuntaments de Xátiva, Bocairent, Moixent i l'Associació de viticultors i productors de les Terres dels Alforins. Sagunt, Aras de los Olmos, Carcaixent i Requena seran les destinacions incloses en l'edició de la pròxima primavera.

 

Llista d'enllaços: