Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

L'exposició itinerant ‘Usos artesans i industrials de les plantes en la Comunitat Valenciana’ arriba a Cortes de Pallars

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 11 de febrer de 2022
Image de la noticia

La inauguració s'ha celebrat hui en Centre Cultural de Cortes de Pallars, on els interessats la podran visitar fins al 2 de març. Un nodrit equip d'investigadors especialistes ha participat en aquesta exposició que té per objecte posar en valor els usos artesans i industrials de les plantes, que no sempre es poden substituir per altres materials.

L'exposició itinerant Usos artesans i industrials de les plantes en la Comunitat Valenciana s'ha inaugurat aquest divendres 11 de febrer. Van ser presents en l'acte inaugural el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l'alcalde de Cortes, David Gras; els regidors David Herrera Lambiez i Pepe Moltó; i la comissària de l'exposició Isabel Mateu.

El municipi de Cortes de Pallars es caracteritza pel cultiu tradicional del lledoner, un dels temes de l'exposició. El vicerector i l'alcalde van coincidir a subratllar la “oportunitat que suposa aquesta exposició perquè els veïns i veïnes de Corts coneguen, de la mà de reconeguts experts de la Universitat de València, els valuosos usos artesans i industrials que tenen les plantes del nostre territori”.

La comissària ha posat l'accent en la impossibilitat de substituir les plantes per altres materials, i ha explicat que l'objectiu de l'exposició, que consta de 32 panells, és “aportar coneixement sobre plantes amb usos artesanals o industrials actuals que creixen en el nostre territori com a autòctones, naturalitzades o cultivades i amb un arrelament cultural intens a la Comunitat Valenciana”.

Aquesta exposició itinerant ha sigut produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, i en ella han col·laborat Caixa Popular, el Jardí Botànic i els Vicerectorats d'Investigació i d'Innovació i Transferència. La mostra ha sigut comissariada per Isabel Mateu i José Plumed. El seu objectiu bàsic és posar en valor els usos artesans i industrials de les plantes, que no sempre es poden substituir per altres materials. Els interessats poden visitar-la fins al 3 de març a Cortes de Pallars.