Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Els professors de la Universitat de València Carolina Sanchis i Manuel Martínez-Corral participen en un Cinema Fòrum a Bétera

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 6 de març de 2019
Image de la noticia

La vesprada del dimecres 6 de març, el Castell de Bétera acull un cinema fòrum sobre la pel·lícula ‘Destellos de Genio'. Després del visionat del film, la catedràtica de Dret Administratiu i Processal, Carolina Sanchis, i el catedràtic d'Òptica i Optometria i Ciències de la Visió, Manuel Martínez-Corral, analitzaran el film amb el públic assistent.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i l'Ajuntament de Bétera, amb el suport financer de Caixa Popular i de la Diputació de València, organitzen aquesta jornada de debat sobre la pel·lícula Destellos de Genio que serà a les 17: 00 hores.

Aquesta pel·lícula està basada en un fet real, publicada en el 2008, protagonitzada per Greg Kinnear i Lauren Graham i dirigida per Marc Abraham. Narra la història de com un professor va demandar a una companyia tan important com Ford, per apropiació de la seua idea de l'eixugaparabrisa intermitent.

L'activitat consisteix en un cinema fòrum, la visió de la pel·lícula i col·loqui amb la participació dels professors de la Universitat de València Manuel Martínez-Corral, que com a especialista en instruments òptics i optomètrics explicarà les dificultats que poden sorgir entorn de la patent d'un invent en relació amb el cas; i Carolina Sanchis Crespo, que com a especialista en Dret Processal se centra en les qüestions processals que es plantegen en la pel·lícula, en concret les que giren entorn de la prova del descobriment que l'empresa Ford discuteix al protagonista del film.

Aquesta iniciativa, gratuïta i oberta al públic en general, és resultat de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València i l'Ajuntament de Bétera, arran del conveni marc signat on s'estableix el programa Unisocietat i altres activitats formatives en la localitat, com és el cas d'aquest cinema fòrum.