6 d'ctubre de 2015
 

CCOO guanya les eleccions sindicals en ADEIT Fundació Universitat Empresa.

CCOO guanya les eleccions sindicals en ADEIT Fundació Universitat Empresa obtenint 4 dels 5 delegats a elegir.
CCOO agraeix el suport i confiança dipositada en la nostra candidatura, de forma majoritària, pels treballadors i els treballadors de ADEIT.
 

  4 d’octubre de 2015
 

9 d'Octubre, nou finançament, nou país

 
 
El canvi social i polític té dos objectius immediats a assolir: consolidar i aprofundir més poder polític pels valencians davant les amenaces de la recentralització i assolir més poder econòmic per als valencians fent possible un avia que implique un estat valencià del benestar. Després de dues dècades de govern de la dreta al País Valencià, el passat 24 de maig el canvi polític es produïa a les institucions valencianes, obrint-se un nou cicle amb nous reptes al davant i cal molt de treball perquè el canvi siga efectiu i real al País Valencià. ....llegir més
 
Manifestació:
 
Divendres 9 d'octubre, a les 18.00 hores des de la plaça Sant Agustí de València
 
 
 
 
 

1 d’octubre de 2015
 

STOP A l'AVARÍCIA EMPRESARIAL

7 d'octubre, Jornada Mundial del Treball Decent

 
Aquest any la Jornada Mundial del Treball Decent, que celebrem el 7 d'octubre, es desenvolupa sota el lema: “Stop a l'avarícia empresarial. Precarietat i baixos salaris és igual a més desigualtat i més pobresa”. El moviment sindical internacional denúncia, en aquesta convocatòria, la permissivitat dels governs davant els abusos empresarials que busquen aconseguir beneficis ràpids, a costa dels drets laborals i socials. D'aquesta forma s'estan configurant comprats de treball cada vegada més desregulats, on campan la precarietat i els baixos salaris, i, com a conseqüència, s'estan disparant els nivells de desigualtat i pobresa.
 
Al nostre país, exemple d'una malentesa austeritat impulsada en l'eurozona com a recepta per sortir de la crisi, ha estat el propi Govern, a través d'una reforma del mercat de treball imposada, el que ha desequilibrat les relacions laborals en favor dels empresaris i el que ha degradat les condicions de treball.
Documentació associada
 
 
 

21  de setembre de 2015
 

Mesa Negociadora 28 de setembre de 2015

 
ORDRE DEL DIA
 
  1. Lectura i aprovació, si escau, de l'Acta de la sessió anterior.
 
  1. Aprovació, si escau, del programa Docentia.
 
  1. Modificació de l’Oferta d’ocupació pública referent al Personal Docent i Investigador (PDI) per a l’any 2015.
 
  1. Torn obert de paraules.
 
 

21 de setembre de 2015
 

Informació  Mesa Negociadora del 18 de setembre

 
En la Mesa Negociadora del 18 de setembre de 2015 es va acordar l'aplicació del Reial decret 10/2015 pel qual es podran gaudir els dies addicionals d'assumptes propis i addicionals de vacances per antiguitat. Aquests seran efectius a partir del 29 de setembre data del Consell de Govern de la Universitat de València . 
 
Totes aquestes modificacions seran reflectides en un nou Calendari Marc de la Universitat que també inclourà a proposta de CCOO UVEG afegir 1 dia més per cadascun dels dies festius en la UV que coincidisquen en dissabtes, fora dels torns vacacionals de Nadal i Setmana Santa. D'aquesta forma recuperem drets recollits en el nostre Calendari marque anterior al decret de retallades del 2012.
 
Aquests dies podran ser gaudits fins avui del 29 de febrer de 2016.
 
 
 

 
 Real Decreto-ley 10/2015, d'11 de setembre (BOE 12-09-15) pel qual es concedeixen crèdits extraordinaris i suplements de crèdit en el pressupost de l'Estat i s'adopten altres mesures en matèria d'ocupació pública i d'estímul a l'economia.
 
 
CCOO Informa Real Decreto-ley 10/2015 sobre l'abonament de la paga extra de 2012 i els dies addicionals de vacances i assumptes propis.
 

10 de setembre de 2015
 

Comunicat de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública  davant l'obertura del curs 2015-2016

 
La Plataforma en Defensa de la Universitat Pública comença el nou curs, posant una vegada més fil a l’agulla de les mobilitzacions en defensa d’una Universitat pública de qualitat. El curs 2015-2016 comença amb els mateixos problemes que la nostra Universitat pateix des de fa anys com a resultat de les polítiques aplicades pels Governs conservadors: retallades pressupostàries, pujada de taxes, reducció de beques, augment de la dedicació docent, rescissions de contractes, reduccions salarials, augment de la precarietat laboral.... llegir  comunicat complet
 

10 de setembre de 2015
 

CCOO INFORMA. Accident laboral a tarongers: cal millorar la prevenció de riscos laborals a la universitat

 
Davant l’accident laboral que ha provocat ferides a dos companys de l’empresa que fa treballs de manteniment al campus de Tarongers, CCOO vol expressar en primer lloc la seua solidaritat als treballadors afectats i als seus companys i desitja que es recuperen plenament de les seues lesions. Volem també valorar positivament el funcionament dels protocols d’actuació davant l’accident i el treball realitzat per totes les persones implicades en aquestes actuacions.  

 

II Congrés 'Treball, Economia i Societat'

 
 
La Fundació 1º de Maig, en col·laboració amb l'European Trade Unió  Institute i diverses universitats, ha convocat per als dies 22 i 23 d'octubre de 2015 el segon Congrés "Treballe, Economia i Societat" sota el lema "Crisi i desigualtat: Alternatives sindicals".
 

 
 

8 de setembre de 215
 

Oferta formativa del Servei de Política Lingüística- Valencià

 
Des del 8 al 21 de setembre, us podeu preinscriure en els cursos de valencià dels nivells A2 Bàsic, B1 Elemental, C1 Suficiència i C2 Superior, organitzats pel Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Els cursos, de durada anual, s'impartiran en modalitat semipresencial i tenen una durada de 120 hores, 80 presencials, 20 de treball autònom als centres d'autoaprenentatge de llengües o en les aules virtuals i 20 d'assistència a grups de conversa.
 
matrícula al grups de conversa: www.spluv.es/conversa
informació i matrícula en l’adreça: www.uv.es/spl
 

1 de setembre de 2015
 

Prepara't amb CCOO  la prova del Mitjà per a la JQCV per internet o presencial.

 
  • La matrícula quedarà oberta el 21 de setembre per al curs presencial. Pel que fa a la formació a distància, ja està obert el termini d'inscripció fins al dia d'inici del curs, el 15 de setembre.
 
 
L'Oficina de Promoció i d'Ús del Valencià de CCOO PV, juntament amb FOREM PV, organitza cursos de valencià mitjà dirigits a tota persona interessada a aprendre la llengua o que necessite preparació per a la prova de novembre de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.  
 
 
 

1 de setembre de 2015
 

La proposta de Pressupostos Generals de l'Estat consolida la pobresa educativa a l'escola pública

 
CCOO denuncia que les mesures són electoralistes.
 
S'oblida, a més, de les persones més necessitades i pitjor tractades pels quatre anys de dures retallades imposades pel nou model econòmic del PP. No serveixen ni per a combatre l'atur, ni la pobresa ni la desigualtat social creixent en la societat espanyola.
 
Per a CCOO, no és suficient la recuperació del 100% de la taxa de reposició d'efectius, sinó que és necessari engegar un pla d'ocupació per a recuperar els llocs de treball perduts en els últims quatre anys.   llegir més
 

29 de juliol de 2015
 

CCOO demana desempantanegar el conflicte que paralitza la carrera del professorat universitari

 
Sol·licita una reunió urgent al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques
 
El problema sorgeix per una incorrecta interpretació de les restriccions imposades per la taxa de reposició. Aquest instrument, destinat a limitar la incorporació de nou personal en els organismes públics, s'estableix en el marc de l'oferta de noves places, i no hauria d'afectar a les de promoció interna de les universitats, com entén erròniament el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.  llegir més
 
 

Especial T.E.: Pensions de jubilació del règim de classes passives
 
EN UNA DECISIÓ ARBITRÀRIA I INJUSTIFICADA, el Govern anterior va establir en l'article 20 del Reial decret Llei 13/2010 que els nous funcionaris que hagen ingressat o ingressen amb posterioritat a l'1 de gener de 2011 ja no s'inclouran en el Règim de Classes Passives (RCP), sinó en el Règim General de la Seguretat Social (RGSS), per la qual cosa tota la normativa que regula les seues pensions és diferent de l'expressada breument en aquestes pàgines. Aquests nous funcionaris, almenys de moment, seguiran en MUFACE, que els seguirà donant els mateixos serveis que ve prestant fins al moment als funcionaris més antics.
 
 
 
 
 
 

 
La CRUE presenta l’informe La Universidad Española en cifras. 2013/2014"
 
Els rectors de les universitats españoles denuncien que l’import de les beques universitàries ha retrocedit a nivells de 2004, i recorden que Espanya és el quart país europeu amb matrícules més altes.  
 
L'informe incorpora, en aquells apartats en els quals la informació disponible ho permet, el contrast amb la situació d'altres sistemes d'educació superior europeus o internacionals, utilitzant dades d'EUROSTAT o de la OCDE.
 
Podeu descarregar l’informe ací.
 
 
 
 
 

CCOO INFORMA: INCLUSIÓ DEL PDI ASSOCIAT A LA MEMÒRIA D’INVESTIGACIÓ

 
CC OO valora positivament que la Universitat de València haja rectificat la decisió, que havia estat imposada durant els darrers anys, d’excloure el PDI Associat de la Memòria d’Investigació. Encara que no es resolen totalment els problemes que aquesta decisió havia provocat, les instruccions per a la Memòria de l’any 2014 que s’han distribuït recentment inclouen la possibilitat que el PDI Associat que desenvolupa activitat investigadora hi incorpore aquesta en condicions equiparables amb la resta del PDI.
 
CC OO vol subratllar que aquesta decisió ha estat el resultat de nombroses actuacions desenvolupades pel nostre Sindicat, tant als òrgans de la Universitat com en gestions directes amb els vicerectorats implicats en el tema. La suma de l’actitud reivindicativa del col·lectiu afectat i d’una acció sindical ferma i efectiva ha donat resultats positius una vegada més. El nostre treball constant, rigorós i efectiu, sí aconsegueix resultats.
 
Aquest no és per a CCOO més que un petit pas en la millora de les condicions laborals i acadèmiques del PDI Associat. Un objectiu que calia aconseguir per tal de superar la injustificada i discriminatòria mesura que s’havia imposat a aquest col·lectiu i al que caldrà sumar la recuperació dels anys perduts en aquesta memòria, així com tot el conjunt de reivindicacions que continuen pendents (retributives, de promoció, d’assignació de docència, de reconeixement del treball realitzat...). Qüestions que CCOO ha plantejat al Rectorat aquesta mateixa setmana en la reunió del grup de treball sobre PDI laboral.
 
Som conscients que ens queda molt camí per davant i CCOO seguirà treballant per dignificar la figura del professorat associat i per aconseguir nous avanços concrets i tangibles. Tal com ens vàrem comprometre en les recents eleccions sindicals, comencem a recuperar el futur. El nostre compromís, ja demostrat, sí té futur.
 
 

"Desigualtat, pobresa i salaris"

 
Publicació del gabinet Econòmic de CCOO en el qual es posa l'accent en l'augment de la desigualtat en el repartimentde la renda i l'exclusió social a Europa i
Espanya, es reconeixen per l'Organització per al Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) i el Fondo Monetari Internacional (FMI), organismes no donats a la defensa dels drets socials.
 
La pobresa ha crescut amb la crisi i, al costat del perill que la desocupació es converteixi en alguna cosa estructural, ha augmentat el risc que un nombre cada vegada major de persones quedi exclòs dels estàndards de qualitat i del nivell de vida gaudits per la majoria de la societat. Espanya és un dels països amb el percentatge de persones per sota del llindar de pobresa. Aquests fenòmens podrien enquistar-se si els governs no actuen amb rapidesa per ajudar als més vulnerables. llegir més
 

 

29 de gener de 2015
 

NO MÉS REFORMES SENSE CONSENS AMB LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA

 
CCOO rebuja al text que va aprovar el Govern del PP  i que suposa el primer pas per a desregular el sistema universitari de forma unilateral i sense debat previ amb la comunitat universitària.
 
El Reial decret-Llei obri la port
a a la implantació de graus de tres anys enfront dels quatre actuals, amb la consegüent ampliació dels màsters d'un a dos anys. Si tenim en compte els elevats preus dels estudis de postgrau i les majors dificultats per a accedir a beques i ajudes, aquestes transformacions expulsaran de la universitat a l'alumnat amb menor poder adquisitiu.
 
Com la implantació serà voluntària, s'incrementaran les desigualtats entre comunitats i fins i tot entre universitats de la mateixa comunitat, ja que en un mateix territori podran impartir-se les mateixes titulacions però amb diferent durada. La nova estructura de grau i màster empitjorarà la qualitat del sistema educatiu universitari i obrirà les portes a noves retallades en la universitat pública, beneficiant als campus privats, que aposten pels postgraus com el seu principal àmbit d'activitat.
 
 
 

Recuperem el futur


 
 
 
 
 
 
 
 
NO Al TTIP. 10 raons per les quals l'últim acord sobre el ISDS segueix sent un mal acord
 
 
CARRERA PROFESSIONAL
 
Calendari Laboral 2015
 
 
 
Condicions de treball
 
Annex de l'acord de condicions de treball per al PAS, aprovat pel Consell de Govern el 30 de setembre de 2008.
 
Acord de promoció interna vinculat a l'oferta de col·locació 2011.
 
 
 
Informe diagnostic PAS
 
 
 
 
 
 
 
 
Guia sindical sobre la violència contra les dones
 
 
Informes
 Universitat: Cap a un canvi de model?
Informe de la Fundació 1º de Maig elaborat per Elvira S. Llopis, Carlos Sevilla, Begoña Marugán i Jesús Creues, en el qual es reflexiona sobre la situació d'influència en la Universitat de la situació de crisi general, l'adaptació al “Pla Bolonya” sense finançament addicional i l'augment de la presència perversa de les empreses privades 
 
 
 
 
Ecobutlletí