1 d'abril de 2014
 

CCOO guanya en els tribunals els 44 dies reportats de l'extra de desembre de 2012

 
Aquesta situació afecta a 120.000 empleats públics
 
Els tribunals de justícia han donat la raó a les tesis mantingudes per Comissions Obreres. La part proporcional ja reportada de la paga extra no va haver de ser confiscada per l'administració en suprimir la paga extraordinària de desembre de 2012.
 
CCOO ha guanyat diferents demandes que afecten als àmbits del personal estatutari de la sanitat, funcionari docent i de l'administració del Consell.el sindicat insta a l'administració, com ja ha fet en anteriors ocasions, a retornar la quantia econòmica mal retinguda, evitant que continue la judicialització i la possible condemna en costes, cal tenir present que aquesta situació afecta a prop de 120.000 empleats públics.
 

1 d'abril de 2014
 
 
CCOO denuncia que el projecte de Reial decret trenca el principi d’igualtat i equitat
 
La norma no arreplega els procediments per a establir límits màxims de places en les universitats privades, però sí en les públiques. Per això, ens trobem amb una desregulació de l’àmbit privat i una més que probable reducció de l’oferta pública.
 

Mesa Negociadora 28 de març de2014

 
ORDRE DEL DIA:
 
  1. Concreció de l'acord adoptat en la darrera Mesa Negociadora de 24 de març, en el punt relatiu a l'antiguitat exigible com a criteri per a la promoció.
 
 

Mesa Negociadora 24 de març de2014

 
ORDRE DEL DIA:
 
  1. Lectura i aprovació, si escau, de l'Acta de la sessió anterior.
 
  1. Relació de Llocs de Treball del PDI.   (Annex)
 
  1. Modificació de l'article 3 del Reglament de Mesures per a la integració del Personal Docent i Investigador amb discapacitat a la Universitat.
 
  1. Criteris per al desenvolupament de la carrera docent del PDI de la Universitat, aplicables per al curs 2014-2015.
 
  1. Torn obert de paraules
 

10 de març de 2014
 

Les retallades pressupostàries comprometen la funció de la universitat pública espanyola.

 
  • El finançament cau 1.388 milions d'euros entre 2010 i 2013.
  • La partida d'inversions descendeix 763 milions d'euros i la de despeses de personal, 434 milions
  • A partir del curs 2012-2013, el nombre d'alumnes disminueix per l'augment de les taxes i la disminució de les beques
 
 

Compromís amb la igualtat en el 8 de Març davant la reculada dels drets socials i laborals

 
Davant la celebració del 8 de Març, CCOO denuncia les actuacions del Govern per al qual, indiscutiblement, la igualtat de gènere no és una prioritat: polítiques d'austeritat, pèrdua de drets laborals, atac frontal als drets en matèria de salut sexual i reproductiva, retallades pressupostàries en serveis públics (sanitat, educació, dependència) que incrementen el treball de cures adjudicat a les dones, augment de la desocupació, segregació educativa, supressió de l'educació en igualtat, etc..., suposen el desmantellament de l'Estat de benestar.
 
CCOO  exigeix al Govern que lluite contra la discriminació per raó de sexe, afavorisca la creació d'ocupació, combata la violència masclista i garantisca el dret a decidir sobre la salut sexual i reproductiva de les dones.   llegir més
 
 

18 de febrer de 2014
 

CCOO informa: cap accident laboral més a la Universitat.

 
Davant l’accident laboral que li ha costat la vida a un company de l’empresa que fa treballs de manteniment al campus de Burjassot.. Llegir més
 

 
18 de febrer de 2014
 

Nota de premsa: Pagament paga extraordinària  de 2012

 
CCOO, en nom de tots els sindicats majoritaris amb representació en la universitats públiques del País Valencià, ha interposat conflicte col·lectiu per a reclamar el pagament de l'extra de nadal de 2012 per al personal laboral d'universitats.
 
A través del Servei Jurídic de CCOO, en nom de tots els sindicats més representatius de les Universitats Públiques del País Valencià, s'ha interposat demanda de conflicte col·lectiu, seguint el deixant de les sentències favorables a les treballadores i treballadors que han reclamat el pagament de la paga extraordinària de desembre de 2012, tant en el seu conjunt com en la part proporcional de la mateixa que s'han anat produint en tot l'Estat i per a personal laboral com a funcionari de diferents administracions.
 
 
Secretària d'Universitat de CCOO
 

 
2 de febrer de 2014
 

La Universitat de València ha de reconéixer el dret al pagament de la paga extraordinària de 2012

 
CC OO exigeix que la Universitat de València, tal com ha fet la Universitat d’Alacant, reconega de forma immediata el pagament de la part proporcional devengada de la paga extraordinària de desembre de 2012 i evidentment reclame a la Generalitat la restitució del finançament corresponent a aquestes quantitats que havia estat suprimit pel Govern valencià.  Llegir més
 
 

21 de gener de 2014

CCOO Informa: CCOO ja tramita la reclamació de la paga extra de 2012.

 
Davant les informacions que han aparegut les darreres setmanes sobre la reclamació de la paga extra de desembre de 2012 i la lògica alarma que han generat entre les treballadores i treballadors de la Universitat de València, la secció sindical de CCOO vol traslladar tota la informació sobre la situacióreal d'aquest tema.
 
 

28 de gener de 2014

 

CCOO davant les eleccions al Rectorat de la UVEG

 
El proper 20 de febrer de 2014 s’elegirà el Rector de la Universitat de València i, en aquest sentit, CCOO., com a sindicat confederal i de caràcter sociopolític vol aportar unes reflexions generals a aquest procés que van més enllà del propi àmbit de les relacions laborals i davant de les quals demanem als candidats els següents compromisos: LLEGIR MÉS
 

 
 
13 de gener de 2014
 
 
CCOO fa pública la seua informació econòmica, l'estat dels nostres comptes i l'origen dels nostres recursos.
 
El sindicat té una responsabilitat contreta amb l'afiliació i la societat en general, que es concreta entre moltes altres qüestions en l'obligació de gestionar els recursos d'acord amb les normes internes i externes, amb la major eficiència, solidaritat i cooperació possibles entre les seues estructures, a les quals cal afegir la màxima transparència en totes les seues actuacions, i també en l'administració dels recursos econòmics.
 
 
Compte de resultats CCOO PV (2010-2012)
 

 
20 de desembre de 2013
 

Compromís pel futur de la I+D+I

 
Els màxims responsables de la pràctica totalitat dels grups parlamentaris, excepte el PP, han signat avui, 19 de desembre, un acord per la recerca, el desenvolupament i la innovació (la declaració de la qual reproduïm en aquest número de Gaceta Sindical, en el qual s'arreplega el sentir majoritari de la comunitat científica i atén a les propostes del Col·lectiu Carta per la Ciència entorn de quatre eixos fonamentals per a garantir el futur de la R+D+i a Espanya: el finançament, els recursos humans, la normalització de les convocatòries i la creació de l'Agència Estatal de Recerca.
 
 
CCOO, que ha sigut una de les principals impulsores de l'acord, seguirà defensant els drets de tot el personal de recerca per a evitar l'asfíxia definitiva del Sistema Español de Ciència i Tecnologia. llegir Gaceta Sindical
 
 

12 de desembre de 2013
 

Cicle d’activitats en defensa de la Universitat Pública

 
La Comissió d'Iniciatives en Defensa de la Universitat Pública de la Facultat de Ciències Socials, organitza un nou acte amb la finalitat d'obrir un espai de debat i reflexió sobre la situació actual de la Universitat.
 
Presentació del documental UNIVERSIDAD SA.
clic a la imatge per a veure el documental
 
 

 
29 d'octubre de 2013
 

Aprovat el II Pla d’Igualtat a la Universitat de València, que combatrà les asimetries entre homes i dones

 
El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts, 29 d’octubre, el II Pla d’Igualtat de la Universitat de València, que compta amb 74 accions a desenvolupar en cinc anys (2013-2017). L’objectiu de la iniciativa és garantir la igualtat real i efectiva entre dones i homes en la institució acadèmica.
El document ha estat negociat per CCOO, CGT, STE-PV i UGT en Mesa Negociadora, i aprovat, per unanimitat, en la Comissió de Polítiques d’Igualtat de la Universitat.
 
 

 
11 d'octubre de 2013

 

 
CCOO adverteix que el Govern vol precaritzar les beques dels joves universitaris, intentant burlar la sentència del Tribunal Suprem que obliga al fet que cotitzen a la Seguretat Social. El Ministeri d'Educació està preparant un nou Reial decret, que substituïsca a l'anul·lat pel Tribunal, en el qual torna a excloure de l'obligació de cotitzar a una part dels becaris universitaris. Una mesura que, en opinió de CCOO, suposarà precaritzar encara més la formació dels més d'1,6 milions de joves estudiants universitaris que aspiren a completar la seua formació en les empreses.
 

 
1 d'octubre de 2013
 

El Suprem admet a tràmit el recurs de CCOO contra les noves beques.

 
El Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs de CCOO contra el nou sistema de beques que ha engegat el Ministeri d'Educació, segons el qual els alumnes han d'obtenir un 5,5 de nota mitjana per a accedir a l'exempció del pagament de la matrícula en la Universitat i un 6,5 per a la resta d'ajudes, les que suposen rebre diners. Para CCOO, açò "vulnera el principi d'igualtat”. "El decret és contrari a l'article 14 de la Constitució Espanyola, ja que nega la possibilitat igualitària d'aconseguir la seua educació i estudis en la forma iniciada i desitjada a tot aquell que no arribe al llindar acadèmic establit en el Reial decret, beneficiant a aquells que sense aconseguir aquesta nota tinguen mitjans econòmics per a poder seguir els seus estudis”.    

 
 
 
 
 
 Afilia't
 
 10 raons per afiliar-te
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Acords UVEG
 
Annex de l'acord de condicions de treball per al PAS , aprovat pel Consell de Govern el 30 de setembre de 2008.
 
Acord de promoció interna vinculat a l'oferta de col·locació 2011.
 
 
 
 
Guia sindical sobre la violència contra les dones
 
 
 
Comença el curs amb moltes novetats: 2 cicles, sessions extra i sorpreses. On ens veiem? Com sempre en la seu de CC.OO.PV., plaça Nàpols i Sicília de València.
 
 
 
 Becaris i cotizació
 
 
 Informes
 Universitat: Cap a un canvi de model?
Informe de la Fundació 1º de Maig elaborat per Elvira S. Llopis, Carlos Sevilla, Begoña Marugán i Jesús Creues, en el qual es reflexiona sobre la situació d'influència en la Universitat de la situació de crisi general, l'adaptació al “Pla Bolonya” sense finançament addicional i l'augment de la presència perversa de les empreses privades 
 
 
 Informe diagnostic PAS
 
 
 
 
 Mesa Negociadora
 
 
 Ecobutlletí