Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

.
.
.
.
.
.
.

Exposició fotogràfica "El costo Humano de los Agrotóxicos"

  • 6 de maig de 2016
Image de la noticia

Durant el 2014 i el 2015, el fotògraf argentí Pablo Ernesto Piovano va recórrer 15000 Km. per les zones rurals de les províncies d'Entre Ríos, Chaco, Missions, Cordoba i Santa Fe per a retratar les famílies afectades per fumigacions amb agroquímicos. La sèrie de fotografies "Ell cost humà dels agrotóxics" ha guanyat sis premis internacionals.


Del 3 de maig al 24 de juny

Sala de la Muralla


Les constants fumigacions amb agroquímics com el glifosato, atrazina, endusolfan, clorpirifòs i el 2.4D no solament generen un efecte en els cultius sinó que també multipliquen la mitjana nacional de les taxes de càncer i altres malalties greus en treballadors agraris i pobladors, que pateixen malformacions o afeccions respiratòries i en la pell.

Argentina és el tercer productor mundial de soia, després d'Estats Units i Brasil. A Argentina el 60% del territori cultivable del paìs aquesta sembrat amb transgenicos i s'utilitzen almenys 300 milions de litres d'agroquimicos per any. Aquesta xifra afecta directa o indirectament a 13 milions de persones, açò representa 1/3 de la poblaciòn total.