Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Viure al CMRPeset

El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, és un centre que acull a estudiantat i professorat, i que fomenta la formació humana, cultural i científica dels seus col·legials des de la seua inauguració en 1997.

Està situat en una casa senyorial del centre de la ciutat, palau de Martínez Vallejo (s. XVIII) que va acollir l'Escola Normal de Magisteri fins a 1961, i que més tard va ser rehabilitada i adaptada a la seua nova funció universitària. Conserva alguns elements d'interés com un llenç de la muralla àrab (segle XI), la Torre de Miramar (segle XVIII), i la volta amb llanterna (segle XIX) que corona l'escala principal.

El Col·legi pren el seu nom de Joan Peset Aleixandre, amb 22 anys ja era doctor en Medicina, Ciències (secció Química) i Dret, a més de perit químic i mecànic. Va obtindre la càtedra de Medicina Legal i toxicologia a la Universitat de Sevilla en 1910 i en 1916 va tornar a València, on va ser nombrat catedràtic de medicina legal a la Universitat de València, de la qual va ser rector entre 1932 i 1934.

Disposa de 137 places per a estudiants en habitacions dobles i individuals en pensió completa. La renovació i l'accés per a les i els estudiants es regula mitjançant convocatòria pública del vicerectorat de Cultura i Societat, i cada any es convoquen beques de residència per a estudiants de la Unió Europea i de països en vies de desenvolupament, en el marc del programa de Cooperació Internacional de la UV.