Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

La programació cultural del Col·legi es gestiona per iniciativa pròpia i a través de col·laboracions amb entitats, associacions i col·lectius de naturalesa sociocultural.

Música

La programació pròpia ofereix de forma regular concerts de música clàssica i flamenc, així acull el cicle Joves Intèrprets de Culturars en col·laboració amb l'Aula de Música i Culturarts Música i ha programat el cicle “Joves flamencs de Jérez”, també va col·laborar amb el Festival Flamenc del Cabañal en totes les seves edicions, pel Col·legi han passat cantaors com Miguel Poveda, Chano Lobato, Inés Bacán o Carmen Linares, entre molts uns altres. Tampoc s'ha descurat la música naif o experimental i així vam poder veure a Pascal Comelade, el Gran Teatre Amaro o Araki.

Exposicions

Ofereix una variada programació expositiva que cobreix diferents disciplines i tendències, des de les fotografies de Bernard Plossu als dibuixos de Manuel Sáez passant pels acrílics de Pepo, encara que hem de ressenyar la tendència a promocionar les mostres de tall acadèmic o documental gestades, en moltes ocasions, en col·laboració amb els departaments universitaris i que reuneixen entre les seves finalitats els aprovats en el Pla Estrategic 2012-2015 de la Universitat de València.

Cicles de conferències i debats:

El Col·legi ha estat promotor de diferents cicles de conferències i debats com “El futbol o la vida”, “La Química: el regne mitjà” o “Neurociencies” en els quals van participar científics prestigiosos com José María López Piñero, Carlos Belmonte, Jesús Mosterín i Jose Ignacio Cirac, entre uns altres.

Política de col·laboració:

Implica sempre uns requisits que ha de complir tota entitat sol·licitant; ha d'estar donada d'alta en el registre d'Associacions pertinent, ha de tenir entre les seves finalitats estatutàries les socioculturals o acadèmiques, l'activitat proposada ha de ser oberta al públic sense restriccions o matrícules, no es cobrarà entrada i s'adaptarà a les condicions horàries i normes de funcionament del Col·legi. Així mateix, es comprometrà a respectar i fer bon ús d'aquestes instal·lacions. La col·laboració implicarà el compromís de fer-la visible publicitant el logo del Col·legi i deixant que la direcció del Col·legi supervisi tota publicitat reportada d'aquest esdeveniment abans de la seva difusió. La direcció es reserva el Dret d'acceptar o rebutjar les propostes de col·laboració atenent a la disponibilitat i interessos del Col·legi.
 

La difusió de la programació cultural del Col·legi es fa principalment a través de correu electrònic, si vol rebre la programació setmanal pot escriure a cmrpeset@uv.es i sol·licitar l'alta en culturapeset@uv.es o pot seguir-nos en Facebook i a la pàgina web Cultura de la Nau