UVCulturaUV Logo del portal

... una espècie d’exposició
EMOCIONS I PINTURES D'ANA MAYOL

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En la mostra ...una espècie d’exposició. Emocions i pintures d'Ana Mayolgràcies al moviment dels pinzells d'aquesta artista valenciana, una selecció d'espècies arbòries que formen part del nostre imaginari col·lectiu es convertiran en una fusió d'art i sensacions. 
 
Les nou espècies protagonistes són la figuera, la llimera, el castanyer, el pomer, la prunera, la vinya, el xiprer, l’olivera i l’ametler. Els trobarem en les pintures de Mayol i també en els bodegons que ha composat amb algunes begudes i menjars que s’obtenen amb els seus fruits. Tot acompanyat de textos on explica per què els troba especials, per això no podia encaixar millor al nostre Jardí aquest projecte pictòric on podrem descobrir l'ànima d'aquests monuments naturals mitjançant les emocions que transmeten a l'artista.
 
 
 
 
 
© Ana Mayol

 

 
 
 
 
Les més de 50 obres en acrílic i aquarel·la són fruit del treball d’Ana Mayol, que pinta des de molt xicoteta, i és contraria als concursos a pesar d’estar en possessió del Premi Nacional de Pintura, al què es va presentar convençuda pels seus alumnes. Finalitzà els estudis a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Carlos, en València en el 1976 i, a banda de dedicar-se també al disseny gràfic, ha tingut una etapa docent en una acadèmia privada. Les seues mostres han passat les fronteres de la Comunitat i la Península i han aplegat a Europa i fins i tot a Miami.
 
En paraules de l’artista, admira els arbres per què partint d’uns elements humils, de colors i formes poc espectaculars i mides diminutes, són capaços de generar bellíssims monuments plens de vida. Continueu al Botànic un passeig per més paraules i traços.

La mostra es podrà visitar fins el 4 de setembre a la Sala Hort de Tramoieres. L’entrada és gratuïta i l’horari és de dilluns a diumenge de 10 a 21h. Més informació de les activitats culturals del Botànic a www.jardibotanic.org
 
 
 
 
 
 
© Ana Mayol