UVCulturaUV Logo del portal

Creadores Solidàries amb Rudraksha

Centre Cultural La Nau, Sala Thesaurus.

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 16 a 20 hores. Diumenge de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE
 
 
 
 
 
Teresa Tomás, Maog en recetas, 2002. Óleo sobre tela, 97x130
 
 
 
 
 
La planificació d’aquesta mostra preveu diferents objectius de caràcter cultural, educatiu i promocional. Però és sobretot un projecte solidari que té com a finalitat promoure l’educació preuniversitària de la dona a la ciutat de Bodhgaya. En aquest context, l’exposició “Creadores solidàries amb Rudraksha” es constitueix en un mitjà per aconseguir els suports socials, institucionals i econòmics necessaris.
 
 
 
 
 
Rosa Muñoz, Caseta verde, 2004. Fotografía digital, 60x50

 

María Luisa Sanz, El sueño, 2005. Acrílico sobre lienzo, 65x73

 

 
 
 
 
 
Encara que l’objectiu immediat és recaptar els fons necessaris per a aquest projecte, es desitja, a més a més, donar a conèixer a l’opinió pública la solidaritat activa d’un grup de dones que han decidit col·laborar-hi. A partir d’aquests dos objectius inicials s’ha desitjat dur a terme el treball dins de vies culturals concretes basades en la qualitat artística de tot allò que s’hi exposa. En conseqüència, l’enfocament inclourà de manera prioritària objectius solidaris i estètics, sense desatendre els aspectes didàctics i evocadors.
 
 
 
 
 
Carmen Grau, Frida Kahlo, 2001. Técnica mixta, talla, acrílicos y barnices s/tabla

 

Carolina Maestro, Barrejats, 2004. Acrílico sobre tela 122x122

 

 
 
 
 
 
Les obres exposades constitueixen una donació realitzada per les seues autores a l’Associació Rudraksha que, al seu torn, les oferirà en venda al públic assistent. L’exposició es planteja beneficiar l’espectador a través de la presentació de treballs inèdits, recents i rellevants, realitzats per dones que treballen en diferents àmbits de la creació. Són obres de naturalesa tècnica, materials, suports i tendències variades, totes realitzades per artistes vives residents a la Comunitat Valenciana o que han establit algun vincle cultural o emocional amb València, i interessades a col·laborar en aquest projecte solidari. El visitant a l’exposició tindrà l’oportunitat d’adquirir coneixements nous sobre els treballs creatius realitzats per aquest significatiu grup de dones i podrà, igualment, adquirir els treballs exposats per integrar-los en la seua col·lecció privada. Però, a més, aquests visitants a l’exposició tindran ocasió de veure un treball solidari resultat de la confluència d’una iniciativa que va partir de l’Associació Rudraksha, a la qual es va afegir l’entusiasme del rector de la Universitat de València i la col·laboració, desinteressada, de les dones creadores que participen en l’exposició. En aquest sentit, l’exposició dóna a conèixer una manera solidària de fer cultura per part de la Universitat de València. Es podrà comprovar que aquesta institució universitària no és, exclusivament, un centre acadèmic d’investigació i docència, sinó també punt de trobada de gents sensibles als problemes del món exterior a la mateixa institució universitària.
 
 
 
 
 
Mª José Pérez-Vicente, Redes 188, 2004. Acrílico sobre tela, 73x73

 

Ouka Leele, Autorretrato armónico, 1987. Fotografía en color, 40x30

 

 
 
 
 
 
Segons tot això, el tema de l’exposició és, bàsicament, la solidaritat entre dones a través de la creació artística i en el context de l’àmbit universitari. En conseqüència, amb aquesta iniciativa s’aspira a donar a la societat una imatge més àmplia, rica i profunda de la Universitat i de les dones creadores de València.
 
El contingut concret de l’exposició són obres recents de dones que treballen en els més diversos camps de la creació artística. S’ha comptat amb diferents grups d’artistes: una sèrie de creadores que en els darrers anys han participat en les exposicions que la Generalitat Valenciana realitza el 8 de març. A aquestes dones se n’han afegit d’altres que compaginen la seua activitat artística amb la docència universitària, dones artistes que realitzen i donen a conèixer el seu treball al marge de les exposicions oficials i joves emergents que comencen a fer-se a conèixer en el camp de la creació. El punt de confluència de totes elles ha estat l’Associació Rudraksha, una associació solidària creada també per dones i que té per objectiu prioritari l’ajuda al desenvolupament de la dona índia.