UVCulturaUV Logo del portal

ClaustroFobia

 

 

Álvaro Navarro, Alicia Cambra i José Miguel Piquer (d'esquerra a dreta)
 
 
 
 
 
TAV (Tape Art València), és el col·lectiu precursor del tape art a Espanya tant pel que fa a treballs com en l’àmbit informatiu i de comunicació. Tres artistes rebels, Alicia Cambra (il·lustradora i interiorista), Álvaro Navarro (arquitecte) i José Miguel Piquer (publicista) van decidir unir-se al febrer de 2012 per a la inauguració de l'espai de cotreball (co-working) Botánico Creativo, amb un projecte comú i puntual: “Amor de meteorit”. L'èxit d'aquella primera intervenció els va facilitar treballs en diferents museus, fires i exposicions, així com també diferents reconeixements. El mateix any 2012 la marca Adidas els convertia en guanyadors del concurs All Originals que l'esmentada  marca va realitzar a escala nacional.

L'acció artística d'aquest col·lectiu, que tindrà lloc el dia 24 d'octubre al Centre Cultural La Nau, s'emmarca dins de la programació per a la promoció de l'art contemporani València Intramurs. Un festival interdisciplinar que se desarrolla dentro del área que las antiguas murallas de Valencia abrazaban, en el que un grupo de profesionales formado por artistas, diseñadores, gestores y teóricos del arte, quieren llevar a cabo esta gran experiencia en contacto con las asociaciones, instituciones y comercios de esta zona centro con intención de dinamizarla cultural, profesional y comercialmente.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El tape art, l’“art de la cintes adhesives”, és una nova forma d’art de carrer (street art) que pretén atraure el públic mitjançant una nova i sorprenent cultura urbana. Consisteix en la creació de diferents dibuixos de tot tipus, forma i color que prenen com a llenç façanes i parets, edificis abandonats, parades de metro i autobús o qualsevol altre espai públic. La cinta es manipula per a formar les línies expressives del dibuix.

La peculiaritat d'aquesta nova tendència és que la cinta adhesiva substitueix el pinzell del quadre o l’esprai del grafit com a instrument per a la plasmació de la creativitat i això genera un resultat completament diferent i innovador.

Els primers dibuixos de l'art amb cintes van ser creats per grups d'espontanis, a terra, en el frenesí d'activitat durant una nit allà cap al 1989 als Estats Units. Des de 1993 s'ha difós i s'han començat a explorar les possibilitats infinites del tape art per a la transformació d'espais tant públics com privats. A Europa ha pres empenta des de fa uns pocs anys i recentment ha arribat a Espanya, impulsat per col·lectius i artistes independents.
 
El treball de street art que presentem per a INTRAMURS 2015 en el claustre del Centre Cultural La Nau de València, i que porta per títol ClaustroFobia, és una plasmació metafòrica de les limitacions mentals que ens impedeixen alliberar tot el nostre potencial i viure una vida plena de color. És una intervenció projectada, dissenyada i creada en exclusiva per a aquest certamen.
 
Per a seguir-nos en xarxes socials: Facebook: TAVColectivo / Twitter: @Colectivo TAV / Instagram: @ColectivoTAV / Youtube: Colectivo TAV.
 
També pots trobar-nos en: www.tapeartsociety.com
 
I aquest és el hastag proposat per a l'esdeveniment: #TapeIntramurs

L'acció al Claustre del Centre Cultural La Nau es realitza el dissabte dia 24 d'octubre i es podrà visitar fins el diumenge 1 de novembre.