UVCulturaUV Logo del portal

Esencials per a la vida

 

 

 


 

 

 

ESSENCIALS PER A LA VIDA.
 

 

L'exposició, ‘Essencials per a la vida’ forma part de la campanya d'educació per al desenvolupament denominada, “Medicaments essencials. Receptes que salven vides” que analitza el tema de les dificultats d'accés a medicaments essencials. El projecte té com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania, explicant la realitat de la falta d'accés als medicaments essencials en països empobrits, posant en evidència les desigualtats Nord-Sud.

 

La campanya analitza les causes per les quals milions de persones en el món, un terç de la població mundial, no tenen accés als medicaments essencials que podrien salvar les seues vides. Mitjançant la reflexió sobre les variables de la falta d'accés: condicionants geogràfics i socioculturals, qualitat i seguretat, ús racional, malalties oblidades, patents, preus i polítiques públiques, es pretén visualitzar les injustícies i visibilizar els problemes de salut en el món, amb un enfocament de drets per a fomentar valors solidaris, d'equitat i inclusió social.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’exposició, explica la història de dues dones del sud, María Elena, de Guatemala i Kavira, de Sierra Leone, i els problemes als quals s'enfronten en el seu dia a dia per a accedir a la salut en general i als medicaments en particular. El projecte es completa amb dues vitrines amb mostres de material sanitari i medicaments utilitzats en acció humanitària i d'emergència.

 

Farmamundi és una organització no governamental que treballa en educació i cooperació al desenvolupament, acció humanitària i d'emergència, que naix en 1991, moguda per l'esperit d'aconseguir que la salut siga un dret universal.