UVCulturaUV Logo del portal

Facultat de Psicologia, 30 anys. 1983 - 2013


 

 

 

 

 

En els seus trenta anys d'existència, la Facultat de Psicologia ha passat de ser una secció de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació a situar-se en l'Àrea de Salut. Té el ferm reconeixement del seu caràcter científic i experimental al costat del reforç de la logopèdia. Aquesta evolució es caracteritza per una recerca activa i contínua de qualitat i excel·lència en la tasca formativa i investigadora, en un context de compromís amb les necessitats socials.

 

 

 

 

 

 

 

 

En els anys 60, amb la incorporació del professor José Luis Pinillos a la recentment creada càtedra de Psicologia, s'inicia el desenvolupament de la psicologia científica a València. Aproximadament una dècada després (1973), comencen els estudis de Psicologia, i el 1983 es crea la Facultat de Psicologia, encara que calgué esperar fins al 1994 perquè els plans d'estudi foren ja els propis d'aquesta disciplina. Poc després, el 1997, s'inicia la diplomatura de Logopèdia, adscrita a la Facultat. El 2009 comença la implantació del Pla de Bolonya; les primeres promocions dels graus de Psicologia i Logopèdia es graduen el 2013 i 2014, respectivament.

 

 

 

 

 

 

 

 

L'expansió de la psicologia científica i acadèmica s'ha vist acompanyada per un fort desenvolupament de l'activitat professional. Molt primerencament, va haver-hi ja iniciatives a la Facultat que van conduir a un programa de pràctiques “externes”, de caràcter voluntari, primer, i obligatori, després, amb el desenvolupament final d'un important pràcticum que completa les pràctiques de laboratori al mateix centre. L'intercanvi amb altres universitats a través de programes Erasmus, Sicue-Sèneca i Internacional afavoreix també una formació més universal, cada vegada més necessària per als estudiants i professionals actuals.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest objectiu formatiu es completa amb l'activitat investigadora desplegada pel professorat, al costat de professionals externs i professors visitants, en els màsters i doctorats, alguns dels quals d'alt caràcter i reconeixement internacional. L'activitat i la bona comesa del personal docent i investigador, al costat del d'administració i serveis adscrit a la Facultat, possibilita l'àmplia oferta de formació i recerca que col·loca la Facultat de manera contínua al llarg dels anys dins dels tres primers llocs en els rànquings nacionals i, al costat de la UB, entre les cinquanta primeres d'Europa.

 

 

 

 

Degans que hi ha hagut al llarg de la història a la Facultat