UVCulturaUV Logo del portal

Miguel Candela Brothels, living in the darkness (Photon. 2n Festival Internacional de Fotoperiodisme)

 

 

 

 
 
 
 
http://www.miguelcandela.com/

Juliol de 2010. Radicals islamistes destrossen i cremen el bordell. Dues persones hi queden seriosament ferides. Afortunadament, la resta sobreviu sense aparents lesions de gravetat. “Vam perdre absolutament tot i vam haver de saltar al riu per no morir entre les flames”, comenta Hasina. “Ni tan sols teníem roba per canviar-nos i vam estar obligades a viure durant un mes a la intempèrie”. Ningú no va ser detingut per l’atac.

Després de nombroses manifestacions, i després que els mitjans se’n feren ressò i generaren l’interès suficient, les treballadores sexuals s’han guanyat el dret a lluitar per la seua pròpia vida i els seus propis drets. "La societat se serveix de nosaltres per satisfer les seues necessitats més primàries, però ens tracta com a animals", critica Ahya Begum, de 37 anys, presidenta de l’Associació de Prostitutes de Faridpur.

La societat les ha obligades a viure a la foscor. Mentrestant, els homes les amen i les rebutgen alhora, demanen els seus serveis però tracten de desfer-se’n permanentment. Aquesta intolerable contradicció és la que marca la seua quotidianitat i el seu dia a dia.