UVCulturaUV Logo del portal

La pell de l'escultura

 

 

 

 

 

 

En aquesta mostra podrem veure la pel·lícula i la sèrie pictòrica incloses en l'obra interdisciplinària SÓN. La suite SÓN és una reflexió entorn de la representació de la invisibilitat de la música a través dels instruments musicals. S'estructura entorn de les famílies instrumentals que constitueixen l'orquestra i que donen nom a les tres escultures protagonistes. 

El desenvolupament de la sèrie que ara es presenta sorgeix a partir de la transferència conceptual entre l'escultura, la imatge pictòrica, la imatge virtual i la imatge-moviment. Aquest intercanvi ha afavorit la dissolució dels límits i ha creat espais transversals de convergència i diàleg en què es pot reflexionar sobre l'objecte. Amb La pell de l’escultura es reafirma la idea que aquests quadres són escultures, no són pas pintures. Tanca un cicle en què, intentant restar materialitat a l'escultura en el mitjà pictòric, concloc atorgant fisicitat a l'escultura virtual en la pintura.

 


Teresa Tomás (València, 1964). Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Inicia la seua trajectòria en la pràctica de l'escultura en 1985, exposa amb regularitat amb la galeria Postpos, Der Reiter i My Name’s Lolita Art, a Madrid i València. Practica una producció multidisciplinar; pintura, fotografia i video. Participa en mostres internacionals com: Sud-Sud, Pieza a Pieza, Área industrial o La casa que ríe; i nacionals com, Formalismos de los 90, Imágenes de culto o Al oeste, entre d’altres. Ha participat periòdicament en fires com a ARCO. Forma part del fenomen pictòric de la Figuració Postconceptual participant en les recents mostres Aire de Família i Travessies. Les seues animacions han sigut seleccionats per a projectar-se en festivals internacionals com a Ultramar (Brasília), Miradas de Mujer (Buenos Aires), Desafíos (Japó), Qui Vive? (Moscou), Avant Music Festival (Moscou), Vidifestival (Moscou), Spanish Video Art (Hong Kong), CeC ‘09 i ‘10. Spanish videoworks (Índia), Video Shorts (Amsterdam), Video Art Festival Mesuren (Grècia), Fugida Gràfica (Buenos Aires) i Optica Festival (Buenos Aires, Paris), I en festivals nacionals com: Art Inevolution (València), VIA-LAB (Badajoz), Pre-bem (Burgos), Observatori (València), Madatac (Madrid), AlterArte (Múrcia), Optica Festival (Còrdova i Gijón), Espai Enter (Canàries), Festival Miradas de Mujer (Madrid), entre d’altres.