University of Valencia logo Logo Chair for Agri-food Cooperatives Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries organitza un nou curs on-line a l'Escola de Cooperativisme Agroalimentari

  • September 1st, 2020
Camp

El curs té per títol “La comptabilitat de les cooperatives agroalimentàries” i s'impartirà del 28 de setembre al 19 d'octubre de 2020. Està organitzat per la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València.

L'Escola de Cooperativisme Agroalimentari, de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València, organitza un nou curs titulat “La comptabilitat de les cooperatives agroalimentàries”. Aquest curs, íntegrament online, va dirigit a tècnics, assessors, i interessats en general en la gestió de les cooperatives i en la gestió de la seua comptabilitat. 

En el curs s'abordaran les qüestions pràctiques relatives als fons propis de les societats cooperatives, i la problemàtica de la qualificació comptable del capital social, així com l'estudi de la valoració i comptabilització de les operacions amb socis, juntament amb l'anàlisi de la comptabilitat separada de les operacions amb no socis. També s'estudiarà la comptabilització de l'impost de societats i l'aplicació de l'excedent i registre comptable dels retorns cooperatius. Tot això a través d'anotacions descarregables, sessions audiovisuals, i material pràctic.

Aquest és el tercer curs oferit per l'Escola de Cooperativisme Agroalimentari a través de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT. En la primavera de 2019 es va realitzar un taller pràctic sobre l'IVA en les cooperatives agroalimentàries, impartit per la professora María Pilar Bonet, professora de la Universitat de València. A principis d'enguany es va realitzar un curs sobre “Compliance en cooperatives agroalimentàries”, el professor de les quals va ser Alfredo Muñoz García, professor de la Universidad Complutense de Madrid. Tots dos cursos van tindre un excel·lent acolliment.

En aquesta ocasió, els professors encarregats d'impartir curs són Juanabel Genovart Balaguer i Emilio Mauleón Méndez, tots dos professors de la Universitat de les Illes Balears.