University of Valencia logo Logo Chair for Agri-food Cooperatives Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries participa en el COP25

  • December 11th, 2019
La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries participa en el COP25

El passat 9 de desembre, en IFEMA Feria Madrid, la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València va estar present en les activitats programades en el Fòrum d’acció sectorial i innovació “FInancial Activity for Global Sustainability”, en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2019.

Dins de les activitats de la Zona Verda, la Universidad Complutense de Madrid, de la mà de la professora Amparo Grau, organitzà un Fòrum sobre activitat financera per a la sostenibilitat global, on s’exposaren tres línies principals: el canvi envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la perspectiva pública, l’impuls dels agents de l’Economia Social i les solucions proposades a través dels projectes d’investigació.

Per la seua part, la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries, a través de la seua directora Pilar Alguacil, va presentar les barreres actualment existents en la tributació de les cooperatives agroalimentàries per a complir objectius de desenvolupament sostenible, i en particular els relatius a la protecció mediambiental i la cohesió social i territorial, mitjançant un desenvolupament harmònic i sostenible de les àrees rurals.

Aquest fet és degut a la penalització fiscal que pateixen les cooperatives agroalimentàries quan desenvolupen més d’una activitat, o quan tenen socis que no siguen productors agraris. La professora Alguacil va emfatitzar la necessitat de modificar aquest règim fiscal, així com d’establir ajudes fiscals per a l’activitat cooperativa en zones rurals de baixa densitat poblacional.