Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Jornada online “Agenda 2030, Treball social i cooperació: reptes per a una educació transformadora”

  • 20 d’octubre de 2020
Jornada online “Agenda 2030, Trabajo social y cooperación: retos para una educación transformadora”

El 26 d'octubre la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible i el Departament de Treball Social i Serveis Socials organitzen un esdeveniment en el qual debatrem sobre reptes educatius i socials.

Dilluns que ve 26 d'octubre a les 9:30h tindrà lloc la jornada online “Agenda 2030, Treball social i cooperació: reptes per a una educació transformadora” organitzada per la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible i el Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València.

L'agenda del matí serà:

  • 9.30 Inauguració de la Jornada i presentació de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible
    • Xelo Angulo Luna, Directora General de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la GVA
    • Dr. Carles Padilla Carmona, Vicerector d'Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València
    • Dra. Carmen Lloret-Catalá, Delegada de la Rectora en Cooperació de la Universitat de València
    • Dra. María Alcantud Díaz, Directora de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat de València (eix de persones)
  • 10.00 – 11.00 Presentació per part de la prof. Elena Mut Montalvá (Dep. Treball Social i Serveis Socials) de la ponent: Prof. Gema Celorio Díaz amb la ponència: “Educació per a la transformació social. Repensar el món en temps de crisi".
    • Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Cantàbria i va realitzar el programa de doctorat en psicodidàctica. Forma part de l'equip d'Educació de Hegoa -Institut d'Estudis sobre Desenvolupament i Cooperació Internacional (UPV/EHU) i ha desenvolupat investigacions sobre temes educatius, elaborat dictàmens i realitzat estudis sobre el sector de cooperació i educació per a la transformació social. Participa com a docent en diversos màsters: Màster Universitari en Desenvolupament i Cooperació Internacional (UPV/EHU). Autora i coautora de diferents articles i publicacions sobre educació.
  • 11.00-11.15 Debat moderat per la prof. Elena Mut Montalvá
  • 11.30-12.30 Presentació per part de la Prof. Ana Vázquez Cañete (Dep. Treball Social i Serveis Socials) de la ponent: Prof. Begoña Leyra Fatou amb la ponència: “Gènere i treball social: avanços i desafiaments de l'agenda 2030”.
    • És Diplomada en Treball Social, Llicenciada en Antropologia Social i Cultural, Màster en Gènere i Desenvolupament, DEA en Antropologia Social i Doctora en Antropologia Social, per la Universitat Complutense de Madrid. Prof. en el Dep. de Treball Social de Treball Social i Serveis Socials, Vicedegana de la Facultat de Treball Social de la Universitat Complutense de Madrid, Directora de la Unitat de Gènere i de l'Escola de Govern (UG-UCM). Ha participat en projectes d'investigació i cooperació al desenvolupament en diferents països d'Amèrica Llatina, on ha residit durant més de 5 anys, i és docent en cursos de postgrau en diferents institucions acadèmiques i professionals, com l'Escola Diplomàtica o AECID. És sòcia cofundadora de GENERA (Xarxa de Dones Feministes per l'Equitat de Gènere en el Desenvolupament). Ha publicat nombrosos articles sobre l'antropologia de gènere i de la infància, gènere i desenvolupament, així com la gestió i planificació de Serveis Socials.
  • 12.30- 12.45 Debat Moderat per la Prof. Ana Vázquez Cañete
  • 12.45- 13.00 Clausura María Alcantud Díaz, Directora de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat de València (eix de persones)