Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Jornades d'Educació per al desenvolupament i la ciutadania global

  • 2 de novembre de 2021

Des de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible col·laborem en les jornades d'Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global organitzades pel Grup d'investigació TALIS.

cartell de les jornadesAquestes jornades són una contribució a la formació en aquestes disciplines perquè les persones assistents siguen capaços de fer tallers sobre els temes centrals d'aquestes, la qual cosa inclou tant l'Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global com a temes transversals com poden ser l'atenció a persones vulnerables i en risc d'exclusió, víctimes de violència de gènere, en situació de pobresa i altres contextos similars.

Les jornades tracten de capacitar els i les participants per a impartir, primer de manera guiada i després de manera autònoma, els tallers corresponents, en una estratègia que tracta de difondre els resultats d'investigació del grup d'investigació TALIS i altres investigacions que tenen com a punt de partida l'Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania global i el treball sobre els ODS: en particular, els objectius 1, 2, 4, 5, 8 i 10.

A causa de les restriccions derivades de la situació sanitària, que permeten un aforament reduït, així com amb la finalitat de poder difondre els coneixements que s'imparteixen, en el següent enllaç es pot trobar el programa així com es pot accedir als vídeos de les diferents intervencions, entre les quals es troba la Ponència – Taller “L'aplicació dels ODS a l'ensenyament. Una visió global” de mà de María Alcantud Díaz, directora de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible UV, professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València i Vicedegana d'Internacionalització i Cooperació de la Facultat de Magisteri.

 

PROGRAMA Dijous 22 de juliol 2021

8.30 – 9.15 Recollida documentació

9.15 – 9.30 Presentació de les Jornades

9.30 – 11.00 Ponència:

La interculturalitat com a paradigma per abordar l’Educació per al desenvolupament i la Ciutadania.

Xavier Mínguez. Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València. Coordinador de Cooperació de la Facultat de Magisteri

11.00 – 11.30 Coffee Break

11.30 – 13.00 Ponència: La Educación para el Desarrollo. ¿qué es y para qué sirve?

Ana Alcaraz Lamana. Departament de Treball Social. Universitat de València.

13.00 – 14.00 Espai d’experiències

14.00 – 16.00 Pausa

16.00 – 17.30 Taula redona ONG

VOCES

Proyecto Hiedra

Escoles solidàries

Jaima Verde

17.30 - 18.00 Coffee Break

18.00 – 19.30 Taller: Inteligencia Emocional para personas en riesgo de exclusión y vulnerabilidad

Loles Madero. Departament de Didàctica i Organització Escolar. Universitat de València.

PROGRAMA Divendres 23 de juliol 2021

10.00 - 11:00 Ponència – Taller: La aplicación de los ODS a la enseñanza. Una visión global.

María Alcantud Díaz. Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València. Vice-degana d’Internacionalització i Cooperació de la Facultat de Magisteri. Directora de la Càtedra Cooperació i Desenvolupament Sostenible UV.

11.00 – 11.30 Coffee Break

11.30 – 13.00 Taller: Inteligencia Emocional para personas en riesgo de exclusión y vulnerabilidad

Loles Madero. Departament de Didàctica i Organització Escolar. Universitat de València.

13.00 – 13.15 Tancament de les jornades

cartell de la jornada

Imatges: