Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

La Càtedra participa activament de l'organització, difusió i posada en marxa de la Cistella Responsable

  • 2 de febrer de 2023
detall del cartell cistella

La Cistella Responsable és una iniciativa de la fundació CEDAT, amb el suport, en la UV, del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable. Té com a objectius a destacar: promoure un model de consum responsable que dona la possibilitat d'accedir a aliments ecològics locals i de temporada, i integrar laboralment a persones amb discapacitat, contribuint a la construcció d'una societat més solidària i compromesa.

En concret, la iniciativa permet a la comunitat universitària encarregar i rebre cistelles de productes ecològics en despatxos i punts de recollida, repartits per persones del Centre Especial d'Ocupació del CEDAT. El funcionament de la proposta és senzill.

  1. Primer, la clientela es registra en la web de la Cistella Resposable.
  2. Després, s'encarrega la comanda (hi ha diferents modalitats de caixes), i s'indica el lloc de lliurament.
  3. El dimecres següent es rep el lliurament i el pagament es realitza a través de la plataforma amb targeta de crèdit.
  4. La comanda la confecciona l'associació “Ecollaures” que són impulsors del sistema participatiu de garantia que avala el compliment dels paràmetres de IFOAM Organics International.

Les bosses utilitzades dins de les cistelles per a transportar els productes, les han confeccionades dones en risc d'exclusió a base de retallades sobrants de fàbriques tèxtils, gràcies al projecte “Mil-una” del Centre de Formació Professional ISOC de Sagunt. Els i les agricultores porten les comandes a la Fundació CEDAT, la qual s'encarrega de l'última milla realitzant els repartiments en carros reciclats i dissenyats ergonòmicament.

La plantilla amb diversitat funcional del Centre Especial d'Ocupació s'encarrega, entre altres tasques, de realitzar aquests repartiments al campus. El producte se serveix en caixes, i dins de les mateixes van les bosses de roba que són les que s'emporta la clientela amb els productes i per la qual paga una fiança de 5 euros.

Aquesta iniciativa pretén acostar l'alimentació saludable i sostenible, al Campus de Tarongers complementant la iniciativa dels Mercats al Campus de Burjassot i al de Blasco Ibáñez

Us animem a fer una comanda i aprofitar els beneficis d'una alimentació saludable i sostenible al mateix temps que es recolza una iniciativa social integradora.

Cartell de la cistella responsable