Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

La Generalitat Valenciana i la Xarxa Espanyola Desenvolupament Sostenible organitzen una reunió amb les cinc Càtedres de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de les universitats valencianes

  • 28 de novembre de 2022
Reunió

La subdirecció general per a la Implementació i el Seguiment de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible (GVA) i REDS Spain s'han reunit amb les càtedres per a explorar possibles col·laboracions.

Aquesta trobada va tindre com a objectiu donar a conéixer el procés d'elaboració de l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible de la Generalitat Valenciana i les accions que estan portant les Càtedres, així com explorar les possibilitats d'alineament d'aquestes accions amb l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible de la GVA. Cadascuna de les Càtedres són responsable d'un eix temàtic diferent; la Universitat de València s'ocupa de l'eix 1-Persones, que comprén els primers cinc ODS (Fi de la pobresa, Fam zero, Salut i benestar, Educació de qualitat i Igualtat de gènere). 

Les diferents càtedres han presentat les accions que estan duent a terme i, sobre la base d'elles, s'han plantejat possibles vies de col·laboració en eixos comuns, i s'han buscat possibles convergències entre aquestes accions i les que s'estan desenvolupant amb l'estratègia de desenvolupament sostenible de la GVA.

Com a conclusió, s'han trobat dos àmbits de coincidència que són els Premis als treballs de recerca (TFG, TFM i Tesis) a alumnes en formació, així com l'existència de pàgines web específiques dins de les de les universitats; per això una de les primeres propostes en les quals començar a treballar seria convergir en ambdós punts amb la finalitat de fer més potents les diferents convocatòries de premis de les universitats. 

En altres àmbits, es proposa la creació d'un Hub així com realitzar alguna activitat conjunta per a avançar en la difusió i notorietat del campus cap al públic general.