Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Transformació del Model Econòmic. Economia Circular en el Sector de l'Aigua Logo del portal

Francesc Hernández participa a una taula redona sobre aigua neta i sanejament

  • 17 de desembre de 2020
Imatge de la reunió
Foto: Levante-EMV

Francesc Hernández, director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic-Economia Circular de l'Aigua de la Universitat de València amb la col·laboració de la Conselleria d'Hisenda i Model econòmic, va participar el dimecres 16 de desembre a una taula redona sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) organitzada pel Club Diario Levante.

Junt a Francesc Hernández van participar José Claramonte, director general de Facsa; la regidora del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, Elisa Valía; Augusto Montamarta, gerent de l'EPSAR; Paco Sanz, d'Ecologistes en Acció; el regidor d'Estratègia, Innovació i Economia de Torrent, Andrés Campos, i Benjamín Pérez, director general de Medi Natural de la Generalitat Valenciana.

En aquest cas, la cita girava al voltant de l'ODS número 6, sobre aigua neta i sanejament, i comptava amb la col·laboració de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi).
En la seua intervenció, Francesc Hernández va posar de manifest la necessitat de prendre decisions per a aconseguir un model circular. "Alguna cosa no està funcionant, perquè les xifres de reutilització no avancen". El catedràtic va posar el focus en l'immobilisme de molts governs, que justifiquen la seua postura al·legant l'alt cost econòmic d'aquestes mesures.

Per a desmuntar aquest mite, des de la Universitat de València, afirma, han desenvolupat un indicador que calcula el cost de no actuar. Francesc Hernández i el seu equip de treball van portar un informe detallat fins a Nacions Unides demostrant que ix més car no fer res a emprendre accions. Des de llavors, molts governs han pres partit en aquest assumpte crucial, afirma.
Durant el col·loqui, moderat pel periodista Julio Monreal. van eixir a relluir tant els avanços com els reptes. però Francesc Hernández prefereix ser inconformista: "som líders en potencialitat però no en realitat, cal passar a l'acció", insisteix.
 

Llista d'enllaços: