University of Valencia logo Logo Chair for Cooperation and Sustainable Development Logo del portal

Trobada de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat amb la participació de quatre càtedres UV

  • Web and Marketing Unit
  • November 20th, 2023
Concepte sostenibilitat

En la "I Trobada de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat. Agenda 2030, Canvi Climàtic i Economia Circular", celebrada el dia 4 d'octubre de 2023 a Oviedo, es va redactar una declaració conjunta d'unió de les Càtedres de Sostenibilitat de les Universitats.

Primera pàgina de declaració. Clic per ampliar (pdf)
Declaració (clic per accedir al document complet, pdf)

En la I Trobada de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat. Agenda 2030, Canvi Climàtic i Economia Circular, celebrada el dia 4 d'octubre de 2023 a Oviedo, es va redactar una declaració conjunta d'unió de les Càtedres de Sostenibilitat de les Universitats.

La creació de la Xarxa de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat s'ha portat a terme amb la participació d'aquestes quatre càtedres de la Universitat de València (UVcàtedres):

Representants de diferents Càtedres Universitàries de tota la geografia espanyola van acordar crear la "Xarxa de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat" per a promoure la col·laboració en la formació, investigació, innovació i transferència d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Principals Punts Destacats:

  • Col·laboració: Les Càtedres, adscrites a universitats de diferents territoris, es comprometen a col·laborar activament per a abordar els desafiaments plantejats pels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  • Enfocament transversal: La Xarxa adopta un enfocament transversal i multidisciplinari, reconeixent i celebrant la diversitat de coneixements i enfocaments presents en les diferents Càtedres.
  • Foment del coneixement i la informació rigorosa: Postura clara i ferma sobre la validesa i urgència de la sostenibilitat.
  • Plataforma comuna de comunicació i interlocució: S'anuncia la creació d'una plataforma comuna que facilitarà la comunicació entre les Càtedres que formen part de la Xarxa, promovent la col·laboració en projectes i la difusió d'activitats. La Xarxa es constitueix com a interlocutor comú de les citades Càtedres.
  • Trobades anuals rotatius: La xarxa estableix un compromís de reunir-se, almenys, anualment en trobades rotatives, allotjats per institucions de la Xarxa, per a enfortir la cohesió i avaluar els progressos aconseguits.

Esta iniciativa reflecteix el compromís de les Càtedres Universitàries de Sostenibilitat. Agenda 2030, Canvi Climàtic i Economia Circular amb la sostenibilitat.