Fundació General UVUniversitat de ValènciaArts Escèniques Logo del portal

Cartell de l'exposició 'Cossos sense patró'
Cossos sense patró. Fotografies de Sebastián Freire

L'objectiu de la mostra és postular el cos i la carn com l'espai d'operacions d'inscripció i de marcatge l’espai Orgullo y Prejuicio. “Què és un cos marcat? I de quina índole són les marques que un cos porta com una nafra o com una torxa, segons es preferisca?” són les preguntes que la mostra es planteja centralment.

En segon terme, si el cos és un arxiu d'aquestes marques (expressives o socialment significatives), els estils de la carn es revelaran com el resultat d'un combat entre l'expressivitat i la normalització.

Les marques o estils de la carn poden ser l'edat, el gènere, la raça, la malaltia, la mutilació, però també els gestos, posats i maneres que els cossos usen per a parar-se enfront del món o, fins i tot, la renúncia a les marques més imposades (el gènere, la raça, la classe). L'estil de la carn és la carn assumida com a cos propi i la fotografia és una estilística d'una carn en transició cap a llocs encara impensats o no pensats del tot.

La mostra presentarà una sèrie de quaranta fotografies reproduïdes a gran format de Sebastián Freire. Quasi totes s’han fet en estudi. Algunes d'aquestes fotografies han participat en altres mostres prèvies i unes altres poques han sigut publicades en la premsa argentina. Però la majoria són inèdites i s’han fet seguint una línia de pensament que ocupa el fotògraf des de fa anys.

No constitueixen ni una galeria ni un repertori. Cada foto exigeix pensar tot allò des d’on la carn adopta un estil. Cada cos és un univers de contradiccions i cada foto mostra un petit camp de batalla.

Activitat inscrita en el si del projecte Archivos en transición: Memorias colectivos y usos subalternos, programa MSCA-RISE de la Unió Europea, accions Marie Skłodowska-Curie,


 

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 28 de setembre de 2023 a 5 de novembre de 2023. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 10:00 a 14:00.
  • De 28 de setembre de 2023 a 5 de novembre de 2023. Dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 16:00 a 20:00.
 
 
Lloc de realització

Sala Estudi General, Centre Cultural La Nau

 
Organitza

Vicerectorat de Cultura i Societat

Centre Cultural La Nau

.

https://www.uv.es/uvweb/cultura/es/cultura-1285865909702.html

 

Contacta cultura@uv.es

 
Més informació