Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

La FUNDACIÓ GENERAL DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA, DE LA COMUNITAT VALENCIANA, d'acord amb el que es disposa en l'article 8 dels seus Estatuts, té la missió fonamental de cooperar en el compliment de les finalitats de la Universitat de València.

Aquesta és una tasca que realitza mitjançant l'Encàrrec de gestió efectuat per la Universitat de València, el qual desenvolupa a través de tres grans àrees d'actuació i dels seus serveis generals. 

L'experiència i el coneixement de l'entorn sociocultural, formatiu i docent, així com de l'àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament, proporcionen a la Fundació General de la Universitat de València les eines necessàries per a configurar-se com un pont, entre la Universitat de València i la societat, de transferència, divulgació, difusió, democratització cultural, formació i solidaritat.

 

Àrees d'actuació

 

  1. ​Cultura i Formació, que engloba l'Àrea d'Activitats Musicals (Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Orfeó Universitari de València, Escola Coral La Nau, Club Coral La Nau Gran i Colla de Dolçaines), Art Contemporani i gestió de la Col·lecció Martínez GuerricabeitiaPromoció Cultural Exposicions (Arts Plàstiques), Patrimoni Cultural i Científic (programes de catalogació i restauració del patrimoni), Arts Escèniques (teatre), AlumniUVVoluntariat Cultural (participació universitària i ciutadana), UVGandia (Universitat d'Estiu de Gandia, postgraus i cursos), el Centre de Documentació Europea (informació i documentació), l'Hemeroteca Digital, la Xarxa Europea Escena Erasmus, l'Aula de Cinema, l'Arxiu Valencià del Disseny, l'Observatori Cultural, l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives Art i Ment.

  2. Serveis universitaris, mitjançant UVocupacióUVdiscapacitatLa Nau Menuda - La Nau JoveLa Tenda de la UV i Incorporació a la UV.

  3. Solidaritat, que inclou InfoSud, Documentació en Cooperació i el Centre Universitari de Diagnòstic i Atenció Primerenca (CUDAP). 

 

Serveis Generals

 

Els Serveis Generals desenvolupen un treball de suport administratiu, informàtic, jurídic i de comunicació a les tres àrees de la Fundació General de la Universitat de València, així com a diversos projectes i programes de la Universitat de València, atenent a l'encàrrec de gestió d'aquesta institució acadèmica.

Els Serveis Generals de la Fundació General de la Universitat de València són:

  1. Administració (Comptabilitat i Fiscal, Recursos Humans i Tresoreria), dedicat a les tasques comptables, fiscals, de control pressupostari i la gestió de personal, entre unes altres funcions.
  2. Màrqueting i Comunicació, que dissenya i desenvolupa accions de màrqueting, imatge, publicitat, comunicació i difusió de les activitats i els projectes de l'Entitat.
  3. Informàtica, que dóna suport tècnic - informàtic a tots els departaments, els programes i les àrees de la Fundació General de la Universitat de València.
  4. Jurídic, que elabora dictàmens i emet la seua opinió sobre les diferents vessants civils, mercantils i administratives, i de la normativa específica del sector fundacional.

 

Constitució de la Fundació

 

La Fundació General de la Universitat de València, de la Comunitat Valenciana, inscrita en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana, es va constituir per la Universitat de València el 15 de juny de 1.983, amb un fons inicial aportat per En Joaquín Maldonado Almenar.