Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

El Club Coral va nàixer el gener de 2011 com un projecte formatiu musical estable gestionat en col·laboració entre el Servei d’Extensió Universitària i el Patronat d’Activitats Musicals -Àrea d’Activitats Musicals des de gener de 2016-.

El Club Coral de la Nau Gran està obert a tots els majors de 55 anys interessats a fer música cantant. Per a formar part del club no cal tenir experiència coral ni formació musical prèvia. 

La música és un fenomen que ens acompanya en la vida, està amb nosaltres des de xicotets, a l’escola, en la ràdio, en la televisió, quan ens enamorem i quan algú se’n va. A més, també hem sentit en algun moment del nostre pas per la vida, la curiositat d’acostar-nos al món musical. El fet de cantar en un cor ens permetrà fer-ho sense necessitat de conèixer en profunditat el llenguatge musical. Podem compartir-lo amb altres i ens ajudarà a apreciar el treball en grup. I més important encara, mai no és tard.

El cant coral utilitza els nostres recursos expressius naturals, com la veu, el silenci, el ritme, la paraula, els moviments corporals... per a crear música. El cor aporta un espai comú on tots podem crear, jugar, expressar-nos, trobar-nos amb els nostres sons i amb els dels altres. Ningú no és més important que l’altre, i només la suma de totes les parts fan el tot.

Per a cantar junts cal crear un ambient que promoga la manifestació emocional i l’activitat lúdica, on les percepcions, sensacions i vivències corporals siguen el punt de partida perquè les persones que formen part de la coral puguen trobar i veure créixer les seues pròpies habilitats amb el seu cos i els seus sons.

A més, el cant com a eina didàctica possibilita l’aprenentatge de nous coneixements tècnics i teòrics, millora la dicció, l’atenció i la memòria, possibilita la personalitat i la conducta extravertida, i la memorització de ritmes i melodies estimula la seqüència temporal i la rapidesa en les respostes.

Quant a la metodologia, l’aprenentatge s’orienta a partir de la repetició i la memòria. Es lliuren partitures i a poc a poc ens acostem al llenguatge musical escrit.