Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

L’octubre del 2002 començà aquesta activitat formativa, dirigida especialment al públic infantil. L’Escola Coral La Nau, dirigida per Mònica Perales i Massana, va nàixer amb l’objectiu de donar cabuda a la formació musical infantil en el si de la Universitat, partint de la premissa que la cançó és l’element bàsic per a estructurar el bon ensenyament musical, és un excel·lent mitjà d’expressió voluntària i constitueix un element important de la formació humana. Tots els xiquets tenen capacitat per a cantar. Cantar és una activitat natural,  juntament amb el moviment i la paraula; per tant, el fet de cantar hauria d’esdevenir un fet quotidià i habitual. La cançó desenvolupa la percepció auditiva i les experiències emocionals, físiques i mentals,sempre que estiga ben dirigida. A més, el cant coral com a treball en equip, desperta el sentiment de solidaritat: escoltar, veure i viure des del conjunt.

Cal destacar que l’Escola té com un objectiu didàctic l’ús del valencià i la promoció de la música valenciana; el seu repertori inclou peces populars i d’autor, sempre per a veus blanques.

L’Escola assaja regularment al Col·legi Major Rector Peset, que ha estat el marc de la majoria dels seus concerts; encara que a més ha actuat a diversos llocs de la Universitat de València: Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, Capella de la Sapiència, Sala Cahrles Darwin del Campus de Burjassot. I també, ha portat el nom de la Universitat a  importants  auditoris de la Comunitat Valenciana com:  l’Auditori TAMA d’Aldaia, Teatre Romà de Sagunt, Palau de la Música de València, Palau de les Arts Reina Sofia, etc. 

Des del 2003 l’Escola Coral La Nau realitza una trobada al any  en col·laboració amb altres escoles corals (Escola Coral de la Unió Musical d’Almansa, Schola Cantorum d’Aldaia i  Cor Melisma de l’Escola de Música Camp de Morvedre) per a fer música junts i així poder abastar un repertori diferent al que habitualment poden realitzar en els seus cors. Aquesta experiència els ha portat a fer estrenes de diferents cantates: Les tres locomotores de Reimund Hess, Issunboshi i  La quimera del tiempo de Diego Alamar, El Patge Saguntí de Josep R. Gil-Tàrrega, Érase una vez en Almansa de Sonia Megías, L´origen dels núvols de Josep R. Gil-Tàrrega, Definitio de Juan Luis Martínez, L´ocell daurat de Frederic Mompou, entre d’altres.

En definitiva, tot un repte didàctic i musical ben consolidat que a més té un altre objectiu tan important o més que l’artístic: l’objectiu social de promocionar la  participació activa dins de la Universitat dels fills dels PAS i PDI  de la Universitat, així com des de col·lectius afins com Alumni UV. A més, les portes de la nostra Escola estan obertes al públic en general, la qual cosa ajuda sens dubte a difondre la imatge de la Universitat com a centre creador i promotor de la cultura.