Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Mònica Perales i MassanaNaix a Barcelona, on comença els seus estudis de piano, solfeig i harmonia al Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat. Forma part dels cors Diabolus in musica, de l’octet Musica reservata, de la coral Cantiga i del Cor Lieder Camera, amb el qual participa en el Festival de Perelada en dues òperes, l’Elisir d’amore i Il Turco in Italia. Ha estudiat cant amb Isabel Monar, Men Marquès i Llanos Martínez i comença els de viola amb Elizabeth Woltèche. Ha participat en diferents cursos de direcció coral amb Pierre Cao, Erwing Liszt, Lluís Vila, Josep Vila, Karl Hogset (Lleida, Barcelona, Múrcia, Mallorca).

Treballa com a sotsdirectora de la Coral Aura de Cornellà i del Cor de Veus Blanques de L’Arc de Barcelona dirigit per Ester Bonal. El 1994 fixa la seua residència a València, on continua la seua activitat coral. Dirigeix el Cor Villanella de l’Escola Coral de Quart de Poblet, el Cor Cambra Musical de València i el Cor de Cambra Caranes.

Ha format part del cor Turiae Camerata i del cor Cambra Musical. Ha col·laborat amb el grup Los Músicos de su Alteza. Actualment forma part del grup valencià de Música antiga Victoria Musicae.

Ha impartit cursos de direcció coral organitzats per l’Escola de Cant Coral d’Aldaia, pel Cabildo de Las Palmas de Gran Canària, i també per a l’Associació AULÒDIA, i per als Cefires de Godella i València. Sota la seua direcció es realitzen els cursos d’estiu de Benicàssim, Alboraig i Godella organitzats per Aula Coral de València.

Des de 2005 coordina l’activitat i els cursos de Direcció Coral organitzats per la FECOCOVA (Federació de Cors de la Comunitat Valenciana).

Dirigeix des del curs 94-95 l’Escola de Música Camp de Morvedre del Port de Sagunt.

Ha realitzat les adaptacions del text de les Cantates El patge saguntí i L’origen dels núvols, composades per Josep R. Gil-Tàrrega.

En març de 2006 crea i dirigeix el Cor de Dones A Cau d’Orella.

Participa en els cursos organitzats pel Patronat d’Activitats Musicals de la Fundació General Universitat de València, on imparteix el curs “La Direcció Coral als Cors Infantils”. A més a més, ha col·laborat en el projecte «La nau dels xiquets i les xiquetes» de la Universitat de València com a directora del cor de la Nau.

Des del curs 2002-2003 dirigeix l’Escola Coral la Nau de la Universitat de València. El febrer de 2011 assumeix la direcció del Cor del Club Coral de La Nau Gran de la Universitat de València.

És llicenciada en Història de l’Art.