Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

Imatge gràfica de l'exposició 'Hermano Lobo'.
Visita guiada gratuïta a l’exposició sobre la revista ‘Hermano Lobo’ a La Nau

Alumni UV organitza una visita guiada gratuïta amb inscripció prèvia a l’exposició ‘Hermano Lobo (1972-1976): un ou dur per al Caudillo’, comissariada pels professors d’Història del Periodisme Antonio Laguna i Francesc Andreu Martínez Gallego i que s’exhibeix a la Sala Estudi General del Centre Cultural La Nau fins al pròxim 14 de maig.

Aquesta activitat, adreçada tant als membres del col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València com al públic en general, s’emmarca dins de la programació anual d’Alumni UV i el seu interés en potenciar les activitats culturals pròpies de la Universitat.

La visita guiada compta amb la participació del Voluntariat Cultural de la Universitat, un programa del Vicerectorat de Cultura que aporta a l’estudiantat l’oportunitat de tindre formació i experiència sobre el present, passat i futur de la seua Universitat, al mateix temps que s’impliquen en les activitats que es desenvolupen al seu si.

Sobre ‘Hermano Lobo’

Des de l’editorial Pléyade, el 13 de maig de 1972 va eixir al carrer el primer udol d’Hermano Lobo, amb el subtítol de ‘Setmanari d’Humor’. La revista estava plena d’imatges tan suggeridores i provocadores com cadascú volgués entendre i imaginar. Des del dibuix surrealista d’Ops (Andrés Rábago) a l’irreverent de Chúmez, passant pel troglodita de Forges o l’absurd de Gila, entre altres, van fer de la revista molt més que un mitjà per a riure’s de la dictadura, la van convertir en un símbol de rebel·lia i transgressió. Per això va tindre tant d’èxit. La tirada de 100.000 exemplars d’aquell primer número va desaparéixer dels quioscos quan encara no havien tancat per a anar-se a dinar els seus propietaris. En números successius, la tirada es va elevar fins a 150.000 exemplars, aconseguint el seu màxim de vendes amb la xifra de 170.000.

 
Període de l'esdeveniment:

Data De 2 de maig de 2023 a 9 de maig de 2023. 24h. Tots els dies.

 
  • 10 de maig de 2023 de 17:00 a 18:00. Dimecres.
 
 
Lloc de realització

Sala Estudi General del Centre Cultural La Nau (Universitat 2, València). Inscripció online

 
Organitza

Universitat de València

Fundació General UV

Alumni UV

En col·laboració amb el programa de Voluntariat Cultural UV.

https://www.uv.es/alumniuv

 

Contacta alumniuv@uv.es

 
Més informació