Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

‘El desig de la joventut’ d’Escena Erasmus UV guanya el VII Festival Nacional de Teatre Universitari de la Federació Espanyola

  • Fundació General UV
  • 20 de desembre de 2022
Una escena de l'obra 'El desig de la joventut' d'Escena Erasmus UV.
Una escena de l'obra 'El desig de la joventut' d'Escena Erasmus UV.

A penes aterrats de Brussel·les, on la companyia va protagonitzar la setmana passada els actes de clausura del 35 Aniversari del Programa Erasmus+ per a la Comissió Europea, el projecte teatral europeu de la Universitat de València ha tornat a protagonitzar la Gala de Premis del VII Festival Nacional de Teatre Universitari que ha tingut lloc, aquest dilluns 19, a la Seu de la SGAE del Palau Longoria de Madrid, organitzat per la Federació Espanyola de Teatre Universitari.

La companyia universitària, que partia amb huit nominacions, s’ha alçat amb el Premi a la Millor Obra Teatral d’Espanya en 2022 i amb el premi al Millor Text Teatral original per la producció de la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València ‘El desig de la joventut’.

Els espectacles d’Escena Erasmus aborden la realitat de l’Europa actual amb una visió crítica i fent partícip al públic de les seues reflexions. El muntatge d’enguany, escrit pels autors Daniel Tormo, Guada Sáez, Maribel Bayona, Anna Marí i Mohamed Dourasse, i dirigit per Josep Valero, reflexiona sobre la joventut des de la comèdia i les emocions l’Any Europeu de la Joventut.

L'obra es va presentar el passat estiu i va completar tres programes de gira, ‘Les Europes Menudes’, de la Diputació de València; la ‘Gira M’Importa’ de l’IVAJ i la ‘Gira Avant’ de Presidència de la Generalitat, que van recórrer 29 municipis del territori valencià i que ha finalitzat fa uns dies a la capital belga.

Escena Erasmus ha estat representada en l’acte de Madrid pels directors del projecte, Daniel Tormo, Josep Valero i Anna Marí; l’actriu Sara Torró; la vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Ester Alba; el vicerector d’Internacionalització i Multilingüisme de la UV, Carlos Padilla; i la cap de secció d’Implementació i Disseny del programa Erasmus+ de la Comissió Europea, Marta Gutiérrez.

Aquests reconeixements se sumen al nodrit palmarés de la formació teatral universitària valenciana, que en 2021 va rebre la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l’aportació valenciana a la construcció d’Europa.

Escena Erasmus de la Universitat de València va ser Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011 del Parlament Europeu i Menció d’Honor per la promoció de les Arts i el patrimoni de la Lliga Europea d’Associacions d’Empreses d’Arts Escèniques en 2018.