Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

Esports

L’esport és una activitat fonamental en el desenvolupament sociopsicomotriu dels xiquets. En un vessant educatiu, l’esport desenvolupa la capacitat d’explorar l’espai i de conéixer l’esquema corporal mitjançant el moviment; ajuda a la socialització amb els iguals i amb les iguals i a acceptar les regles, a més d’estimular la superació mitjançant la competició positiva.

Aquestes són algunes de les propostes d’enguany:


LA PILOTA VALENCIANA
 

En l’apartat d’esport tradicional valencià no podia faltar la pilota valenciana. Aquest és un esport tradicional que constitueix la manera de jugar a la pilota pròpia dels valencians.
Aprofitarem aquesta activitat per a donar a conéixer als participants aquest esport tradicional.


LES BIRLES VALENCIANES
 

Les Birles és un joc tradicional de la Comunitat Valenciana i de Catalunya. A la província de Tarragona i a la Comunitat Valenciana rep el nom de "Birles". No obstant això, en la resta de Catalunya rep el nom de "Bitlles". Es tracta d'un joc de llançament i precisió semblant a les bitles.


COLPBOL
 

El Colpbol és un nou esport amb unes connotacions valencianes perquè sorgeix com a resultat d'unir la pilota valenciana i el futbol.
Es tracta d’un esport col·lectiu d'invasió disputat per dos equips mixtos de 7 jugadors anomenat Colpbol.
Les bases del Colpbol són les característiques singulars del joc, que el fan innovador i diferent i li donen la seua personalitat i naturalesa pròpia. Els dos pilars fonamentals del Colpbol, que defineixen la seua essència són la cooperació elevada a la màxima potència, és un joc al primer toc obligatòriament i la coeducació, a l'ésser un joc sempre mixt.


TAMBORÍ
 

És un esport tradicional del nord d’Itàlia i el sud de França que adopta el nom de l’implement amb què es juga: el tamborí. Es considera el precursor del tennis, ja que les similituds amb aquest esport són múltiples.
L’esport es practica des d’inicis de segle a Itàlia i a França, però a partir dels anys 80 la pràctica esportiva també existeix, amb un nivell molt inferior, arreu d’Europa.


LACROSSE
 

El Llacrosse és un esport que comparteix similituds amb l'hoquei, però també amb altres modalitats de raqueta, i és molt comuna la seua pràctica als Estats Units i el Canadà, encara que cada vegada són més els països, inclòs Espanya, que s'han animat a crear els seus propis equips d'aquest ràpid i divertit joc que consisteix a atrapar la pilota de goma amb un pal acabat en una xarxa per a marcar gols al contrari.