Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Presentació

L’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València té com a objectiu promoure la difusió i la creació musical dins la Universitat i, en nom seu, fora d’aquesta. La finalitat primordial, tant en l’aspecte formatiu com en el merament interpretatiu, és donar entrada a la música en el procés educatiu dels estudiants universitaris.

Amb aquesta premissa bàsica, l’Àrea d’Activitats Musicals ha dut a terme una activitat creixent que ha tingut els punts principals següents:

Agrupacions musicals

La coordinació tècnica i promoció dels grups musicals propis, com són l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l’Orfeó Universitari de València,  l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València, el Club Coral de la Nau Gran i la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València.

És un col·lectiu de més de 350 persones que assagen de manera regular durant tot el curs acadèmic i que engloba l´organització de més de 60 concerts a l´any de tot tipus.

Produccions

La seua promoció es fa, a més, mitjançant produccions singulars que, amb un enfocament interdisciplinari, ens han permès assolir projectes en col·laboració amb directors musicals i d’escena de reconegut prestigi en el muntatge d’òperes, escenificacions, etc., així com la coordinació i producció de diversos festivals musicals.

Música valenciana

Les produccions musicals de l’Àrea d’Activitats Musicals se centren en programes monogràfics i estrenes d’obres de música valenciana, amb especial atenció a la recuperació del nostre ric patrimoni musical (estrenes contemporànies) i al desenvolupament dels nous llenguatges musicals (estrenes absolutes).

Formació

Tot això sense perdre de vista l’objectiu formatiu que en tots els casos presideix les nostres accions. Tots els músics que integren les diverses agrupacions són estudiants que, mitjançant la pràctica coral o orquestral, volen millorar la seua formació musical i, alhora, ens serveixen com a vehicle formatiu per oferir una temporada estable de concerts a la Universitat de València.

D’altra banda, l’Àrea d’Activitats Musicals està en disposició d’oferir al públic un ample ventall de possibilitats musicals, des de la música de cambra o coral a capella fins a grans obres simfonicocorals o òperes.

L’Àrea d’Activitats Musicals, constituïda en 2016, té el seu origen en el Patronat d’Activitats Musicals creat el 1998 al si de la Fundació General de la Universitat de València.