
Hui, 10 de febrer, se celebra el Dia Mundial dels Llegums, una data proclamada per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) per a destacar la importància d'aquestos aliments en la salut i la sostenibilitat.
Des de la Clínica de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia, volem ressaltar el seu paper en una dieta equilibrada i en la conservació del planeta.
Els llegums, com a llentilles, cigrons o fesols, són una font excepcional de proteïnes vegetals, fibra, vitamines i minerals essencials. El seu consum regular contribueix a la prevenció de malalties cardiovasculars, la regulació del sucre en sang i el manteniment d'un sistema digestiu saludable.
A més de les seues propietats nutricionals, els llegums són cultius sostenibles que requereixen menys aigua i generen menor petjada de carboni en comparació amb altres fonts de proteïnes, la qual cosa les converteix en aliades clau per a la seguretat alimentària global i la lluita contra el canvi climàtic.
En este Dia Mundial dels Llegums, recordem la importància d'una alimentació equilibrada i sostenible. Des de la Clínica de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia seguim compromesos amb l'educació nutricional i el foment d'hàbits saludables que beneficien tant a les persones com al medi ambient.