Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

Saluda Observatori Rectora de la Universitat de València

  • 1 d’octubre de 2020
 

Saluda Rectora de la Universitat de València

Observatori de Transformació Digital del Sector Públic de la Càtedra PAGODA

Us done la benvinguda a aquest espai de promoció del coneixement generat per la Universitat de València i la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

El principal objectiu d'aquest Observatori de la Transformació Digital del Sector Públic és reunir els millors experts i expertes en la matèria per a fer més visible i accessible tot el coneixement que generem en el món acadèmic.

A través d'articles en blogs i vídeos com aquest, un grup multidisciplinari de professionals en la matèria i amb l'impuls necessari de totes dues institucions, difondran els nous avanços reeixits en la necessària transformació digital de l'Administració.

La Universitat de València ha estat, està i estarà sempre treballant per un millor servei públic mitjançant l'imprescindible i innegable procés de digitalització per a aconseguir, així, una millor governança democràtica de la institució i de la societat en la qual s'imbrica, fent realitat un dels seus pilars fundacionals.

Vull destacar la tasca que fa la nostra Càtedra de Govern Obert, Participació i Dades Obertes, PAGODA, fruit del conveni signat amb la Conselleria i que, a partir d'ara, comptarà amb aquest observatori liderat pel professor Lorenzo *Cotino.

Hem de tindre molt present que el concepte de Govern Obert ve referit a la transparència i a la participació, però, a més, inclou un element molt important d'innovació tecnològica que contribueix a aconseguir un sector públic més democràtic, transparent, eficaç i sostenible.

En el context del pla d'Espanya Digital 2025, el qual serà objecte d'atenció pels millors especialistes d'Espanya en aquest espai, és important que l'Administració Pública s'adherisca a criteris “data-driven”, amb serveis personalitzats per a la ciutadania. A més, hem d'aconseguir portar avant la modernització dels processos i adaptació dels canals que implique un ús més eficaç i segur per a ciutadania i empreses, serveis més personalitzats, i una Administració Pública més simple, proactiva i col·laborativa en la cerca de les millors pràctiques i solucions a les problemàtiques que es presenten.

Estic segura que les contribucions d'aquest observatori que compta també amb la coordinació dels professors Joaquín Martín Cubas i Jorge Castellanos, abordaran les nombrosíssimes cares que implica un fenomen com és el de la digitalització, fent així una forta aposta per la innovació en el sector públic, i posicionant la universitat, la Generalitat i el territori valencià com a capdavanters, també, en aquest sector de coneixement i innovació.