
María Lairón Peris, graduada en Biotecnologia, ha finalitzat el Màster en Bioinformática per la Universitat de València obtenint el premi al millor Treball de finalització de Màster. Aquest treball, titulat “Ensamblaje, anotación y búsqueda de introgresiones en tres cepas Saccharomyces uvarum de la región de la Patagonia” va rebre un premi atorgat per l'empresa LifeSequencing durant l'acte de graduació que va tenir lloc el passat mes de desembre.
L'estudiant ha participat en diverses activitats d'excel·lència de la Universitat, entre les quals cal destacar el Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp del programa California Spain Campus, després del qual va participar en el European Innovation Academy. Aquest programa de emprenedoria consisteix en la transformació d'una idea en una start-up en tan sol 15 dies, i l'edició de l'any 2016 va tenir lloc a Niça.
Actualment, està realitzant la Tesi Doctoral en el departament de Biotecnologia d'Aliments de l'Institut de Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) amb una beca FPU. Aquesta tesi, dirigida pels doctors Amparo Querol y Eladio Barrio, versa sobre l'aplicació de tècniques de millora genètica de diferents espècies de llevat per a la producció de vi.