Logo de la Universitat de València Logo Observatori de les Dues Cultures (O2C) Logo del portal

Projecte multimèdia d’innovació a l’ensenyament de la diversificació i inclusió en l’agenda temàtica del periodisme televisiu

El projecte té com a finalitat ampliar la perspectiva de l’alumnat de Periodisme dinamitzant les accions d’anàlisi i selecció dels temes i les fonts que configuren l’agenda periodística.
Acrònim

DIVERAGE

Descripció

La concentració de la propietat dels mitjans i la digitalització han contribuït de manera contundent a la uniformització de l'agenda temàtica. L'estudiantat de Periodisme adverteix en les seues pràctiques de l'aula que l'actualitat ve marcada per pols temàtics molt coincidents amb escassa diversitat i amb desequilibris en la representació de gènere i de temàtiques de transcendència social. Aquesta concentració comporta la invisibilització mediàtica d'importants col·lectius com els joves, la tercera edat, els emigrants i, de forma transversal, les dones. La conseqüència és la disminució de presència i per tant de participació en l’espai públic. El projecte pretén reconéixer i visibilitzar les persones i accions que poden ser referents en la construcció i anàlisi de la societat per la seua representació de la diversitat.

El projecte docent té com a finalitat ampliar la perspectiva de l’alumnat de periodisme dinamitzant les accions d’anàlisi i selecció que comporten la determinació dels temes que configuren l’agenda periodística. La conscienciació i diagnòstic d'aquest procés és transcendent perquè decideix les qüestions i persones que arriben a la visibilitat mediàtica. Es pretén que l’alumnat incorpore perspectives de tractament plural. Així, el projecte s'alinea amb les accions per a fomentar la igualtat de gènere, la diversitat i la sostenibilitat. 

Paraules clau

periodisme, diversitat agenda, multimèdia

Investigadors principals:
  • Bañon Castellon, Maria Dolores
  • PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Veure fitxa
  • Dominguez Romero, Martin
  • PDI-Titular d'Universitat
Veure fitxa
Investigadors participants:
  • Sapiña Garcia, Lucia
  • PDI-Asociado/a Unversidad
Veure fitxa
  • Mateu Garcia, Ana Maria
  • PAS-E.T.S. Informacio
Veure fitxa
Investigadors participants no UV

Data d'inici
2022 Octubre
Data de finalització
2024 Juliol
Tipus projecte
  • UV - Innovació educativa