Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Grup d'Investigació en Unitat de Recerca en Biomecànica Clínica - UBIC

Descripció

El grup d'investigació UBIC està inscrit en el Registre d'Estructures d'Investigació de la Universitat de València (REIUV) sota la dependència del Vicerectorat d'Investigació i Política Científica, i està regulat en el capítol I del Reglament ACGUV48/2013. UBIC treballa en la valoració i el tractament de patologies de diversa índole, tant de l'àmbit múscul-esquelètic com neurològic. A més, planteja accions també des de l'esfera preventiva, tant en persones sanes, per a evitar el posterior desenvolupament de patologies, com en persones amb patologia, per a dur a terme una prevenció secundària i evitar possibles Comorbiditats. El grup d'investigació té experiència en l'anàlisi biomecànic, des d'un punt de vista clínic, ja que ha dut a terme nombrosos estudis sobre les qualitats físiques en població sana i patològica. Alguns exemples dels estudis realitzats pel grup inclouen l'avaluació de l'equilibri en diferents poblacions patològiques i el desenvolupament de programes d'intervenció en aquest sentit. Així mateix, ha treballat en diversos projectes centrats en l'anàlisi de la mobilitat articular i de la marxa humana mitjançant diferents eines que inclouen des de la fotogrametria a diferents test clínics que avaluen la qualitat dels moviments. Al marge de la biomecànica, també té experiència en la valoració fisiològica, en aspectes com l'anàlisi de la despesa energètica, l'avaluació de l'activació muscular en pacients amb dolor o la variabilitat de la freqüència cardíaca en pacients amb disfuncions del Sistema Nerviós Autònom. Actualment, seguint amb l'avaluació fisiològica, en poblacions amb dolor crònic, es treballa en l'anàlisi de biomarcadors plasmàtics de dolor. 

Tots aquests mètodes d'anàlisis són la base per a la definició de les posteriors intervencions físiques amb les quals abordar les malalties de les poblacions anteriorment exposades, així com per al mesurament de l'efecte de les diferents intervencions desenvolupades.

 

Objectius CT
  • Analitzar les principals alteracions i disfuncions biomecàniques en problemes d'origen muscul-esquelètic i/o neurològic
  • Dissenyar i desenvolupar eines per a la valoració de qualitats físiques i gestos funcionals
  • Planificar programes d'intervenció terapèutica per al tractament de les persones amb patologies de diversa índole
Línies d'investigació

Anàlisi Biomecànica en la pràctica clínica

Esta línia se centra en l'anàlisi de les condicions físiques i del moviment humà per al desenvolupament d'eines d'avaluació i diagnòstic així com per a la definició de programes d'Intervenció.

Membres
  • MOLLA CASANOVA, SARA
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
Veure fitxa
Estructura asociada
Dades de contacte del grup
Unitat de Recerca en Biomecànica Clínica (UBIC)

Campus de Blasco Ibáñez

C/ Gascó Oliag, 5

46010 València (València)

963 851 222

Geolocalització

www.uv.es/ubic

ubic@uv.es