Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Grup d'Investigació en Disseny de Sistemes Digitals i de Comunicacions - DSDC

El Grup de Disseny de Sistemes Digitals i de Comunicació (DSDC) és un grup d'investigació consolidat adscrit a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyería de la Universitat de València des de l'any 1996. En l'actualitat està constituït per quatre docents i investigadors doctors i quatre investigadors contractats en fase predoctoral. Disposa de dos laboratoris de 100m2 totalment equipats per al disseny i desenvolupament de demostradors electrònics.

Compta amb una àmplia experiència científica plasmada en més de 70 articles en revistes internacionals d'alt índex d'impacte i en més de 90 participacions en congressos científics. També posseeix un extens historial en el desenvolupament de projectes d'investigació, havent participat en més de 15 projectes finançats en convocatòries públiques, i compta amb una llarga tradició en transferència tecnològica, havent col·laborat com a soci científic en temes relacionats amb l'electrònica, la computació i les telecomunicacions mitjançant més de 30 contractes i acords amb importants agents en diferents sectors i àrees de negoci.

Àrees d'investigació:

  1. Disseny electrònic a mesura (maquinari i microprogramari). Lògica Reconfigurable (CPLDs, FPGAs, PSoC). Microcontroladors (AVR, ARM, 8051, etc.). RTOS.
  2. Xarxes de sensors (WSN). Tecnologies de comunicacions sense fils (Wifi, Zigbee, CyFi, Bluetooth, Sigfox LoRA, etc.).
  3. Aplicacions per a dispositius mòbils (IOS, Android)
  4. Disseny electrònic d'alta velocitat (Altium, etc.)Internet de les Coses (IoT). Brins. Concentradors. Desenvolupaments electrònics embeguts, amb especial èmfasi en aspectes com el baix consum, la recol·lecció d'energia i la miniaturització.
  5. Gestió de projectes. Desenvolupament de prototips pre-comercials, incloent anàlisis de costos i precertificació CE. 

Sectors d'aplicació:

  1. Energia (smartgrids, smartmetering, renovables).
  2. Medi ambient (canvi climàtic, smartcities, smarthome and building automation).
  3. Indústria (process analytical technologies - PAT).
  4. Enginyeria biomèdica (dispositius implantables, medicina nuclear PET).
  5. Detectors en física d'altes energies (ATLES-CERN).
  6. Electrònica de consum (wereables).

Organismes, associacions i fundacions col·laboradores en les àrees d'interés (excloses RTD, LI, SME):

Climate-KIC. European Organization for Nuclear Research (CERN). Plataforma Tecnològica Espanyola d'Eficiència Energètica. Plataforma Tecnològica Espanyola de Geotèrmia (GEOPLAT). L'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (AVAESEN). Fundació InnDEA (Ajuntament de València). Associació Espanyola de Domòtica (CEDOM). Associació Multisectorial d'Empreses de l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i Comunicació de les Telecomunicacions i dels Continguts Digitals (AMETIC). Associació Espanyola per a la Internacionalització e la Innovació de les Empreses Espanyoles d'Electrònica (SECARTYS). Institut Valencià de l'Edificació (IVE). Associació Valenciana de Tecnologies de l'Hàbitat (AVATHA). Col·legis i associacions professionals (COIT, COITT, FENITEL, FENIE). Grup de comunicació TECMA-XARXA.

Grup d'Investigació en Laboratori de Microelectrònica i Microsensors - MEMSlab

L'activitat investigadora està focalitzada en el disseny, modelatge, caracterització avançada i integració de microsensors i circuits microelectrònics. En aquest sentit, i en estreta col·laboració amb altres grups del nostre entorn més pròxim, a nivell estatal i a nivell internacional, s'han desenvolupat capacitats de disseny de sensors basats en capes nanoestructurades per al sensat de magnituds físiques com el camp magnètic o la concentració de gasos. També hem demostrat habilitats en el disseny de circuits de polarització d'aquests sensors, condicionament del senyal i adquisició de dades.

Grup d'Investigació en Psicofísica Aplicada - GAP

El grup treballa en aplicacions clíniques i tecnològiques de la Física de la Visió (òptica fisiològica psicofísica i models matemàtics de processament visual), sense descurar la investigació bàsica en aquest camp. Les tres línies fonamentals de treball són:

  1. Investigació bàsica en visió: Obtenció d'informació sobre estructura i funció del sistema visual a partir d'experiments psicofísics. Modelització de processos visuals.
  2. Aplicacions a la psicofísica clínica, amb dues línies de treball diferents:
    • Desenvolupament de proves psicofísiques per a detecció, graduació o classificació de problemes visuals: Avaluació de dispositius existents. Anàlisi de respectabilitat, sensibilitat, especificitat en poblacions normals i patològiques. Estudi de factors de distorsió de les mesures. Anàlisi de concordança entre dispositius.
    • Aplicacions tecnològiques de les ciències de la visió: Caracterització de dispositius de captura i visualització d'imatges. Desenvolupament de mètodes específics de caracterització colorimètrica (mètodes punt a punt). Aplicacions dels dispositius de visualització d'imatges com a generadors d'estímuls visuals en proves de psicofísica clínica. Aplicacions dels dispositius de captura d'imatges com a colorímetres. Aplicacions de la mesura del color en química verda, per a estimació de paràmetres químics correlacionats amb el color de les mostres. Caracterització d'elements òptics. Elaboració de protocols de mesura de qualitat òptica in vitro. Mesures de qualitat òptica i visual de lents intraoculars.
  3. Aplicacions clíniques per a la millora de la funció visual en pacients. Estudis bàsics i desenvolupament d'aplicacions, especialment orientats a la ambliòpia (ull vague), per a determinar quins estímuls afavoririen la concordança amb l'ull dominant.
Grup d'Investigació en Tecnologia de Materials i Sostenibilitat - MATS

El Grup d'Investigació en Tecnologia de Materials i Sostenibilitat (MATS) del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat de València centra la seua activitat investigadora en el disseny, desenvolupament, caracterització i validació de tecnologies de preparació i funcionalització de materials amb caràcter multisectorial, i amb enfocament de sostenibilitat dins del concepte d'economia circular. 

Les línies de treball de MATS comprenen: 

  • el desenvolupament de tecnologies d'obtenció i funcionalització de (nano/micro) fibres i films polimèrics, composites i híbrids, i transferència als sectors industrials basats en tecnologia de membranes: tractament d'efluents, envàs i embalatge o biomedicina, entre altres; 
  • la investigació de la correlació entre les propietats físic-químiques dels materials polimèrics i híbrids i les seues prestacions en condicions de servei, orientades a la reenginyeria del disseny; 
  • l'avaluació de les alternatives de valorització material, química, energètica i biològica dels residus d'origen plàstic, sota el concepte d'economia circular i aprofitament dels *biorecursos; 
  • el desenvolupament de tècniques de reacció avançada mitjançant fluids supercrítics o dissolvents emergents per a l'obtenció de polímers d'interés; 
  • el disseny de catalitzadors nanoestructurats mitjançant tècniques electroquímiques per a la preparació de membranes híbrides

MATS està conformat per un equip multidisciplinari, amb experiència en la tecnologia de (bio)polímers i composites, processos de reacció avançada amb dissolvents emergents sostenibles, generació de catalitzadors híbrids per a tecnologies mediambientals i tècniques de control de la corrosió. D'aquesta manera, són capaços d'abordar els desafiaments de les indústries i institucions compromeses per la innovació sostenible en productes i processos mediambientalment eficients i amb valor afegit. MATS està també compromés amb la transferència dels resultats d'investigació i innovació a la societat, mitjançant

  • la formació de professionals qualificats en un entorn científic-tecnològic i internacional, a través de pràctiques, estades acadèmiques i desenvolupament de tesis doctorals i de màster; 
  • la preparació de cursos i tallers de formació especialitzats en l'àmbit de la sostenibilitat i l'economia circular dels materials; 
  • la divulgació en entorns generalistes i especialitzats i 
  • la col·laboració en xarxes i plataformes tecnològiques per al desenvolupament de projectes d'Investigació, Desenvolupament i Innovació.