Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Grup d'Investigació en Materials Moleculars Commutables - SMolMat

Descripció

Síntesi, caracterització i processament a escala micro- i nanomètrica de compostos moleculars commutables entre un o més estats electrònics. L'objectiu immediat és l'obtenció de nous materials funcionals capaços de respondre a estímuls externs (temperatura, pressió, llum o anàlits) de manera controlada i detectable. L'objectiu final és la integració d'aquests materials en dispositius com ara interruptors moleculars, sensors moleculars, memòries moleculars o dispositius opte-electrònics.

Objectius CT

Obtenció de materials que actuen com a interruptors, sensors, memòries i dispositius opte-electrònics de base molecular.

Línies d'investigació
  • Transicions d'Espín en cristals líquids

    Estudi de sinergies entre dues transicions de fase de naturalesa diferent, una electrònica (Transició d'Espín, SCO) una altra estructural (de Cristall a Cristall Líquid). Síntesi i caracterització de nous materials amb transició d'espín que presenten propietats metalomesògenes. Aplicacions.

  • Multiestabilitat en complexes polinuclears amb transició d'Espín

    Estudi de multiestabilitat i multicommutabilitat en complexos metàl·lics polinuclears que presenten el fenomen de transició d'Espín (SCO). Síntesi i caracterització de complexos dinuclears, trinuclears, tetranuclears, etc que presenten el fenomen de Transició d'Espín electrònic.

  • Materials biestables luminiscents

    Síntesi i caracterització de nous materials moleculars bifuncionals capaços de modular el senyal luminescent d'un fluoròfor mitjançant el canvi electrònic que es produeix durant la Transició d'Espín (SCO). Estudi de la sinergia entre luminescència i Transició d'Espín (SCO) electrònic.

  • Materials moleculars porosos biestables

    Síntesi, caracterització i processament de polímers de coordinació porosos (PCPs o PMOFs) que integren el fenomen de transició d'espín (spin crossover, SCO). Estudi de la capacitat d'adsorció molecular i resposta magnètica i òptica d'aquests materials als processos d'adsorció-desorció.

Direcció
  • REAL CABEZOS, JOSE ANTONIO
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa
Membres
  • GASPAR PEDROS, ANA BELEN
  • PDI-Titular d'Universitat
Veure fitxa
Personal investigador no UV

Col·laboradors/es

  • María del Carmen Muñoz Roca - Universitat Politècnica de València.
Estructura asociada
Institut de Ciència Molecular (ICMOL)
Dades de contacte del grup
Grup d'Investigació en Materials Moleculars Commutables (SMolMat)

Campus Burjassot/Paterna

Parc Científic
C/ Catedrático José Beltrán, 2

46980 Paterna (València)

963 544 359

Geolocalització

www.uv.es/smolmat

jose.a.real@uv.es

Persones de contacte
  • REAL CABEZOS, JOSE ANTONIO
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa