Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Bases filosòfic-històriques i conceptuals de la crítica

Traducció, edició, estudis biogràfics d'intel·lectuals de l'Escola de Frankfurt i dels seus predecessors.

Ciència, tècnica i societat (segles XIX - XX)

La ciència i els seus públics, ciència a les aules, ciència, medicina i llei, circulació del coneixement, experts, terminologia científica, controvèrsies.

Ciència, tècnica i societat en l'Edat mitjana i moderna

Anàlisi històrica de la ciència en la societat medieval i moderna. Concretament el grau de penetració, popularització i influència de la medicina, l'astronomia i la història natural en diferents àmbits i grups socials.

Edició de textos

Edició crítica de textos medievals acompanyades de complets estudis i aparells de notes, amb especial atenció a l'edició digital tant en TEI com en format ebook.

Edició filològica de textos del segle XVI

Estudi i edició filològica de textos del segle XVI, a partir de la correspondència d'Antoine Perrenot de Granvelle i correspondències similars.

Estudis d'història de la llengua

Estudis sincrònics i diacrònics sobre diferents aspectes de la llengua (italiana, espanyola i francesa) dels documents del segle XVI que s'editen, tant de la correspondència de Granvelle com d'altres corpus documentals del període.

Estètica i crítica

Estètica, art i coneixement filosòfic. Filosofia de l'art com a crítica de la societat. La concepció de l'estètic en la Teoria Crítica

Humanitats Digitals

Aplicació de les Humanitats Digitals a l'estudi i investigació de la Literatura Espanyola Medieval.

Influència entre la literatura nord-americana i britànica de dones des del segle XVII fins a l’actualitat

Mitjançant l'ús de bibliografia primària i secundària estudiarem la influència entre la literatura nord-americana i britànica de dones des del segle XVII fins a l’actualitat.

Investigació social i pensament crític global

Aplicació i desenvolupament de conceptes i figures del pensament crític en la investigació social. Dialogue global de la teoria crítica

Literatura Catalana Medieval; Humanitats Digitals

Investigació en les àrees de literatura catalana medieval i humanitats digitals.

Literatura cavalleresca

Origen evolució i difusió hispànica de la Matèria de Bretanya. Textos de ficció i contextos històrics en la narrativa cavalleresca hispànica. Relacions entre diferents literatures cavalleresques romàniques: castellana, catalana, francesa, italiana, etc.

Literatura espanyola medieval

Història, crítica, evolució, context social, cultural i polític, producció literària, transmissió textual i recepció de la Literatura Espanyola Medieval i la seua relació amb les literatures romàniques. Oralitat i escriptura: gèneres i modalitats literàries.

Literatura sapiencial medieval
  1. Origen, evolució, difusió, fonts, configuració i tradició textual, corpus, recepció i categorització de la Literatura Sapiencial Medieval.
  2. Literatura exemplar, literatura de sentències, literatura de preguntes i respostes.
  3. Compendis de càstigs medievals.
  4. Espills de prínceps.
Medicina contemporània: sabers, pràctiques i escenaris

Relacions entre salut, medicina i societat en el context europeu i internacional: salut pública, polítiques sanitàries, dicotomia mig urbà i medi rural, alimentació i nutrició, malalties, campanyes i professionals sanitaris.

Orígens de la impremta hispànica

Producció i difusió literària impresa. Procés de transformació del text manuscrit a l'exemplar imprés. El llibre com a producte comercial i cultural: tècnica, composició, tallers impressors, agents que participen en el procés d'elaboració, difusió, finançament i venda. Tipusbibliografia.

Recreacions culturals contemporànies del món medieval

Recreació i pervivència de l'Edat mitjana, la seua història, literatura, imatges, mites i llegendes en la producció cultural contemporània: cinema, literatura, còmic, videojocs, música, xarxes socials, jocs de taula, etc.

Teoria crítica

Investigació en teoria crítica i Escola de Frankfurt.