Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Compostos de coordinació magnètics multifuncionals

Disseny, preparació i caracterització físic-química de materials magnètics multifuncionals usant com a eina multidisciplinària la Química de Coordinació.

Computació quàntica basada en molècules magnètiques

Disseny i ús de molècules magnètiques com qubits (en particular polioxometalats magnètics). Estudi i optimització de la decoherència quàntica en qubits moleculars d'espín: efectes dipolars i hiperfins; modelització dels efectes de fonó i vibració molecular. Escalabilitat de qubits d'espín i disseny de sòlids quàntics d'espín (MOFs magnètics).

Desenvolupament d'OLEDs per al camp de la il·luminació

Desenvolupament de OLEDs utilitzant materials estables a l'aire, permetent prescindir de l'encapsulació, reduint considerablement els costos de fabricació. 

Desenvolupament de LECs d'alt rendiment

Els LECSs no requereixen estar encapsulats, per la qual cosa es presenten com una alternativa econòmica als OLEDs i HyLEDs en algunes aplicacions. El nostre objectiu és el desenvolupament i estudi de LECs amb major durabilitat, menors temps d'encesa i un ampli rang de colors.

Desenvolupament de bio-sensors per a la detecció d'indicadors humans

En aquest marc estem desenvolupant nous biosensors basats en conductors polimèrics capaços, per exemple, de registrar senyals elèctrics així com de mesurar concentracions d'espècies biològiques rellevants directament al mig fisiològic, en teixits o fins i tot en cèl·lules aïllades.

Desenvolupament de dispositius fotovoltaics basats en perovskites

Les cèl·lules solars basades en perovskita són una alternativa als actuals sistemes fotovoltaics de silici, ja que és possible disminuir el cost en la producció. El grup treballa en el desenvolupament d'aquesta mena de dispositius amb l'objectiu d'aconseguir rendiments elevats i altes eficiències a un baix cost, la qual cosa permetria ampliar l'àmbit d'aplicació aquesta tecnologia.

Materials biestables luminiscents

Síntesi i caracterització de nous materials moleculars bifuncionals capaços de modular el senyal luminescent d'un fluoròfor mitjançant el canvi electrònic que es produeix durant la Transició d'Espín (SCO). Estudi de la sinergia entre luminescència i Transició d'Espín (SCO) electrònic.

Materials moleculars multifuncionals modulables

Disseny, síntesi i caracterització de materials moleculars amb diverses propietats d'interés que puguen modular-se mitjançant disseny químic o amb estímuls externs com a temperatura, llum, pressió, camp magnètic o altres.

Materials moleculars porosos biestables

Síntesi, caracterització i processament de polímers de coordinació porosos (PCPs o PMOFs) que integren el fenomen de transició d'espín (spin crossover, SCO). Estudi de la capacitat d'adsorció molecular i resposta magnètica i òptica d'aquests materials als processos d'adsorció-desorció.

Modelització de materials magnètics moleculars

Modelització de les interaccions d'intercanvi en grans cúmuls magnètics i imants de baixa dimensió: Determinació dels nivells d'energia i propietats magnètiques; Estudi de les interaccions d'intercanvi entre centres orbitals degenerats. Interaccions de camp cristal·lí en imants d'un sol ió per a la computació quàntica. Doble intercanvi i deslocalització d'electrons en materials moleculars.

Modificació de superfícies sòlides

Desenvolupament de nanopartícules oxídiques i la seua funcionalització amb diferents receptors per a catàlisis, aplicació farmacològica.

Multiestabilitat en complexes polinuclears amb transició d'Espín

Estudi de multiestabilitat i multicommutabilitat en complexos metàl·lics polinuclears que presenten el fenomen de transició d'Espín (SCO). Síntesi i caracterització de complexos dinuclears, trinuclears, tetranuclears, etc que presenten el fenomen de Transició d'Espín electrònic.

Nucleases Químiques basades en Composts de Coordinació

La nostra investigació consisteix bàsicament en la preparació i caracterització de noves metalonucleases oxidatives i/o hidrolítiques, basades fonamentalment en compostos de coordinació d'ions metàl·lics d'interés biològic amb lligands tipus triazol i lligands tipus sulfonamida.

Polímers de coordinació porosos

Síntesi de polímers de coordinació porosos (PCPs o MOFs)- Química host-guest de MOFs- Aplicació de MOFs en catàlisi- Aplicació de MOFs en remediació ambiental.

Química biomimètica del coure. Aplicació a RMN

Estudi de compostos biomimètics i enzims de coure per RMN paramagnètic.

Química de materials moleculars

Química de polioxometalats, Clústers magnètics inorgànics, Imants basats en molècules inorgàniques, Nous conductors moleculars, Materials moleculars híbrids orgànic-inorgànics que combinen magnetisme amb propietats conductores o òptiques, Pel·lícules magnètiques organitzades, Polímers conductors electroactius.

Transicions d'Espín en cristals líquids

Estudi de sinergies entre dues transicions de fase de naturalesa diferent, una electrònica (Transició d'Espín, SCO) una altra estructural (de Cristall a Cristall Líquid). Síntesi i caracterització de nous materials amb transició d'espín que presenten propietats metalomesògenes. Aplicacions.