Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Analitzar els processos, els canvis geomorfològics i l'acció antròpica a escala històrica en els plans al·luvials costaners

Efectes de la variabilitat climàtica històrica i l'acció antròpica en conques d'inundació costaneres-aiguamolls: variacions en taxes de sedimentació, fluctuacions freàtiques, canvis en la salinitat.

Anàlisi isotòpic de fósils de micromamífers

Els ossos i dents són les úniques restes que es localitzen en contextos paleontològics. L'anàlisi de la seua composició química permet entendre la paleobiologia, paleoecologia i l'ús de l'hàbitat d'aquests organismes, reflectint els paràmetres ambientals i condicions paleoclimàtiques.

Aplicació combinada de les eines GIS y d'Anàlisi d'Imatge a l'estudi de la forma en Paleontologia

L'ús de les eines d'anàlisis d'imatge i el GIS permet reconéixer la forma de les restes de l'esquelet cranial i postcranial de vertebrats. L'anàlisi vectorial de la forma, directe o basat en anàlisis estadístiques permet abordar una forma nova de l'estudi teòric de la forma.

Aplicació de les eines GIS en la reconstrucció paleoclimàtica i paleoambiental basada en restes fòsils de microvertebrats

Els microvertebrats es distribueixen segons unes poques variables bioclimàtiques, podent caracteritzar-se aquestes condicions segons l'àrea que ocupen les seues poblacions. El GIS permet relacionar l'àrea de distribució i les variables bioclimàtiques, la qual cosa permet conéixer les condicions reals del passat.

Climatologia des de satèl·lits

Aplicació de les tècniques de teledetecció en l'estudi dels processos climàtics, especialment els relacionats amb els balanços de radiació, energia i aigua en la superfície de la Terra.

Estratigrafia, paleogeografia i evolució del Devonià de la Península Ibèrica

Anàlisi paleoambiental i evolució de les plataformes carbonatades del Devonià. Registres i anàlisi multidisciplinària detallada dels canvis climàtics i paleogeogràfics en el Devonià. Distribució paleogeogràfica de tàxons.

Estudi de les faunes de vertebrats del Miocè de la Península Ibèrica

En l'àrea de Morteral (Magre) i de Araia (Ribesalbes-l'Alcora) s'han estudiat en sèries d'alta resolució els micromamífers del Aragoniense. Els resultats permeten evidenciar informació paleontològica fins ara desconeguda i de gran interés en el context temporal objecte d'estudi.

Estudi de les faunes del Terciari i Cuaternari d'Ecuador

Uns poquíssims jaciments del Neogen de l'Equador alberguen una rica i espectacular fauna de micro i macrovertebrats (Cetacis Eocé, Megafauna Plistocé). Les dades d'aquests enclavaments han de permetre'ns aprofundir en l'originació dels cetacis i l'extinció de la megafauna sud-americana.

Estudi del trànsit Mio-Pliocè en facies continentals en la Comunitat Valenciana

S'estudien diversos afloraments en CV que contenen jaciments paleontològics del Miocé superior-Pliocé inferior (5-6 dt.), que registren l'anomenada Crisi de Salinitat del Messinià, que va suposar la dessecació del Mediterrani i un intercanvi faunístic entre Àfrica i la Península Ibèrica.

Genòmica d'artròpodes aquàtics

Genòmica evolutiva i funcional.

Sistemàtica, Bio-cronoestratigrafia i Paleogeografia d'invertebrats del Cambrià

Anàlisi de la biota d'invertebrats càmbrics, fonamentalment sistemàtica de trilobites i distribucions estratigràfiques i paleogeográficas. Bioestratigrafia d'alta resolució, cronoestratigrafia, definició i subdivisió oficial dels Pisos del Càmbric.

Sistemàtica, Bio-cronoestratigrafia, evolució i paleoecologia dels vertebrats i plantes del Devonià

Anàlisi de la biota de vertebrats i restes vegetals devonians, especialment sistemàtica i filogènia de conodontos, peixos i espores i distribucions estratigràfiques. Bioestratigrafia d'alta resolució, cronoestratigrafia, definició i subdivisió oficial dels Pisos del Devonià.

Sistemàtica, bioestratigrafia, paleoecologia i evolució dels invertebrats devonians

Anàlisi de la biota d'invertebrats devonians, especialment sistemàtica de braquiópodos i distribucions estratigràfiques i paleogeogràfica. Paleoecologia i evolució dels braquiòpodes del Sistema Devonià. Ostràcodes del Devonià, paleoecologia i bioestratigrafia.

Teledetecció i geociència

Aplicacions en tractament de senyals i imatges de teledetecció: estimació de paràmetres biofísics i variables de fluxos, inversió de models, segmentació d'imatges, detecció de canvis i anomalies, fusió d'imatges i multiresolució, restauració, causalitat i atribució, rànquing.