Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Ecologia i diversitat. Taxonomia. Mètodes de detecció i identificació

Estudis sobre l'ecologia d'espècies de llevats i bacteris en el vi. Anàlisis taxonòmiques i descripció de noves espècies. Desenvolupament de diverses metodologies per a la detecció, identificació i quantificació d'espècies presents en el vi: hibridació fluorescent in situ, Enoxip de det 

Fermentació malolàctica

Selecció de ceps de Oenococcus oeni i de Lactobacillus plantarum com a cultius malolàctics. Desenvolupament d'estratègies avançades per a dur a terme la fermentació malolàctica: cèl·lules immobilitzades, desacidificació contínua, cèl·lules no proliferants. Adaptació de ceps a SO2 i pH.

Genètica, genòmica i proteòmica de O. oeni

L'objectiu és el desenvolupament d'eines per a la manipulació genètica d'aquesta espècie: plasmidis, mutants malolàctics i sistemes d'introducció del DNA. Genòmica comparativa per a establir relacions entre genoma i resistència a factors d'estrés del vi.

Metabolisme dels sucres, àcids i aminoàcids en bactèries làctiques

Aquesta línia de treball està encaminada a conéixer les capacitats d'utilització de substrats presents en el most o en el vi i els seus efectes sobre el creixement dels bacteris i sobre les característiques del vi.

Selecció i adaptació de bacteris i llevats per mitigar els efectes del canvi climàtic

Selecció de bacteris làctics i de llevats per a corregir desequilibris en la composició de mostos i vins. Els microorganismes poden transformar part dels sucres del most en àcids (ác. làctic, succínic, etc.) o en glicerol. Això suposa un augment de l'acidesa i de la suavitat dels vins i una reducció del grau alcohòlic. És una línia de treball d'interés eminentment pràctic.

Sistemes microbians o enzimàtics per eliminar amines biògenes aliments

Cerca de ceps de bacteris làctics capaços de degradar amines biògenes en vins. Cerca d'enzims responsables de la degradació d'amines biògenes . Desenvolupament de sistemes cel·lulars i enzimàtics que permeten la seua utilització en vins i altres aliments.