Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Edició de textos

Edició crítica de textos medievals acompanyades de complets estudis i aparells de notes, amb especial atenció a l'edició digital tant en TEI com en format ebook.

Estudis neollatins

En sentit ampli, se centra en l'estudi i edició de textos escrits en llatí des del s. XV al XIX i la seua interrelació amb literatures escrites en altres llengües.

Literatura cavalleresca

Origen evolució i difusió hispànica de la Matèria de Bretanya. Textos de ficció i contextos històrics en la narrativa cavalleresca hispànica. Relacions entre diferents literatures cavalleresques romàniques: castellana, catalana, francesa, italiana, etc.

Literatura espanyola medieval

Història, crítica, evolució, context social, cultural i polític, producció literària, transmissió textual i recepció de la Literatura Espanyola Medieval i la seua relació amb les literatures romàniques. Oralitat i escriptura: gèneres i modalitats literàries.

Literatura infantil i juvenil

Investigació i innovació en la literatura destinada al lector model de la qual es troba en l'educació infantil, primària, secundària.

Literatura italiana contemporània

Anàlisi, interpretació, comentari (i traducció) de textos italians dels segles XX i XXI: poesia, narrativa, teatre, assaig, etc. Literatura i cinema.

Literatura sapiencial medieval
  1. Origen, evolució, difusió, fonts, configuració i tradició textual, corpus, recepció i categorització de la Literatura Sapiencial Medieval.
  2. Literatura exemplar, literatura de sentències, literatura de preguntes i respostes.
  3. Compendis de càstigs medievals.
  4. Espills de prínceps.
Orígens de la impremta hispànica

Producció i difusió literària impresa. Procés de transformació del text manuscrit a l'exemplar imprés. El llibre com a producte comercial i cultural: tècnica, composició, tallers impressors, agents que participen en el procés d'elaboració, difusió, finançament i venda. Tipusbibliografia.

Patrimoni cultural, formació lectora, literària, digital i mediàtica

El patrimoni cultural, la formació lectora, literària, digital i mediàtica i la seua investigació com una manera d'entendre el món i formar ciutadans crítics, reflexius i capaços d'enfrontar-se a qualsevol mena de text siga escrit o digital.

Recreacions culturals contemporànies del món medieval

Recreació i pervivència de l'Edat mitjana, la seua història, literatura, imatges, mites i llegendes en la producció cultural contemporània: cinema, literatura, còmic, videojocs, música, xarxes socials, jocs de taula, etc.

Representació de l'animal en la literatura

Estudi, anàlisi i reflexió sobre la representació de l'animal en la literatura (narrativa, poesia, teatre) occidental contemporània.